har det redan gått ett år?


imorgon är det nyårsafton. overkligt. tiden har gått så förbannat fort!
2011, here we come!

förra nyåret såg det ut ungefär såhär;

några dagar uppe i älskade lofsdalen med några av de bästa vännerna.
det var kul, vi hade kul. men kan inte fatta att det är ett helt år sen!

den här veckan har varit "frida-18-år-veckan". i måndags firades hon med lite partaj. jag var dock nykter och körde rallybilen, men det gjorde inte så mycket. jag träffade några människor som jag delat extremt mycket med, och som jag inte träffat på väldigt länge. det fick mig att tänka och minnas lite extra. hur mycket jag saknar vissa, och hur mycket jag saknar alla oss. och hur mycket jag saknar det. och tungt har det varit efter det. men frida fyller bara år en gång om året och snart ska vi fira henne lite till med presenter och annat mys från oss.

"rädda willy" har varit halva mitt liv den här veckan. måndag, tisdag och onsdag har jag spenderat min förmiddag framför teven och den där underbara späckhuggaren. man var ju dessutom lite småkär i jesse när man var liten!


idag har jag umgåtts med två av mina favoritjejer på Stinsen. anna hittade en fin nyårsklänning och jag köpte bara två randomtröjor! ska försöka titta i garderoben och se om jag hittar nåt gammalt att dra över mig. har inte alls lagt manken till att köpa en nyårsklänning iår. citerar anna och frida "det här året har varit så konstigt". är ni säkra på att vi inte har hoppat över någon månad eller två? jag oouundraar...

ikväll blir det träning igen. fys står på schemat, och frida ska bjuda på fika efter. mumma!

frida 18 hela år!!




GRATTIS TILL EN OERHÖRT FIN VÄN SOM FYLLER ARTON ÅR IDAG!
du är bra på alla sätt frutte, en vän för livet!
jag älskar dig!


isn't it obvious?


help me God,
tell me what to do


min jul i ord och bild


jag kan inte fatta att julafton redan är över. julafton, juldagen och snart annandag jul 2010 har sprungit iväg! varför ska tiden gå så fort för? 2011 står bakom hörnet och lurar och är snart här. helt sjukt måste jag säga.

min jul var iallafall nästintill perfekt. som i stort sätt alla år iåförsig. jag älskar min familj.
vi började iallafall julen med att julbaka i torsdags plus att klä julgranen såklart. doften av granen var helt enastående. det är vid såna där tillfällen man inser varför man släpar in en ny riktig gran, varje år. granen blev till slut ganska fin. den blir mer och mer sofistikerad för varje år som går. sen blev det en uppesittarkväll framför bingolotto, mycket värd kväll.




så självaste dopparedan då. den började lite stressigt måste jag säga, men det gick ihop sig till slut. klockan elva kom släkten och allt var framdukat på bordet. gröt, smörgåsar och massor av pålägg. det blev en trevlig liten brunch om man kan kalla det så. lite kvalitetstid med släkt och familj är något som behövs ibland. vi skrattade en hel del och julstämingen var på topp!

när de gått hem till sina hyddor åkte vi hem till andra delen av släkten. närmare bestämt farmor och farfar. vi bjöd dem på lite julmat som mamma hade lagat. när farmor säger "vi är lyckligt lottade som har så fina barnbarn" värmde det lite extra hjärtat. har aldrig hört henne säga något sånt, så det kändes att det kom från hjärtat på henne. vi hann knappt hem till kalle (vi missade tyvärr när andré tände ljuset). när ferdinand kom var jag tvungen att lämna rummet. förlåt, men jag gillar inte den karln. varje år sitter jag och mina syskon och tror att vi kan alla repliker utantill, och även så den här julen. varje år brukar vi även få ett spel på morgonen, tillsammans. den här julen hade mamma lite beslutsångest och köpte istället tre sällskapsspel. ett till oss vardera. det blev Europa, Pop&Rock + ett lite annorlunda frågespel där det handlade om "sant&falskt", och det handlade om Sverige. så efter kalle var det bara att börja spela! det gjorde vi även ända till kvällen, med ett litet avbrott för julmiddag. när klockan började närma sig åtta, och jag satt och tänkte att "gud vilken bra jul", så insåg jag att det inte alls var över. julklapparna var kvar! det var massvis med klappar under granen, och vi alla fick extremt mycket fint. vill ni veta vad jag fick så får ni fråga, vill inte tråka ut er med för mycket här !




julafton var helt enkelt bra på alla sätt! förutom att den tog slut så fort ...
juldagen orkar jag inte berätta om nu, för jag ska sova! har tyvärr inga bilder heller, för dom har bästa fia.
vi hade det iaf roligt måste jag säga, och det är det enda jag säger denna kväll!

godnatt nu alla fina,
hoppas er jul var minst lika lyckad som min!

peace

23 december

min gårdag




gårdagen började igår med en julavslutning med klassen och resten av skolan. där möttes jag av härliga klasskamrater och mina två favoritidioter som hade klätt upp sig dagen till ära, som ni ser på de översta bilderna. julspexet av lärarna var en fröjd för ögat kan jag meddela. att se fullvuxna karlar, där ingen är speciellt vältränad, med korta kjolar och bh dansades till mikrofånkåt. dagen KAN inte börja på ett bättre sätt! det är guld!
resten av dagen spenderades med frasse på Kina, och sen blev det lite julhandel på det. hon köpte bland annat en gran, som hon inte hann klä innan hon for till rimbo på kvällen. men vad gör det? en trevlig dag var det iallafall, och på kvällen väntade ett träningspass. vi hade väldigt roligt denna gång och skrattade mycket. dock är det extremt kallt typ ... överallt. tillochmed innanför dörren, som ni ser på sista bilden. nej, nu börjar jag bli trött på kylan. fan, över 20 minus hela dagarna. man vill ju inte gå ut !

men idag är den dan före dopparedan iaf! jag har varit igång i stort sätt hela dagen så nu är jag helt jävla slut. började med bak med min syster, sen fick vi åka ut på ärenden med mormor och arne. 2,5 timmar senare är jag slut i både huvud och kropp. och inte var det till att vila när man kom hem ... NEJ NEJ. på med bakningen IGEN & en massa julklappsinslagning. dock är jag lite stolt, för jag slog in ALLA julklappar själv iår, och inte blev de så jättefula heller! efter det blev det mera bak, så för ungefär en halvtimme sen blev vi klara och NU sitter jag i soffan. har precis ätit en skinkmacka, ett glas mjölk och det är dags för uppesittarkväll. har redan spelat två bingospel och det är ju SÅ kul. har totalt glömt bort hur det var att spela bingolotto. det är ju underskattat!

så, imorgon är det dags.
julafton är här. shit, kan inte fatta det ännu. tiden har gått alldeles för fort. men ska bli mysigt. ska bli riktigt mysigt att umgås med släkt och vänner under årets bästa dag.

så jag hoppas ni alla får en riktigt
GOD JUUUUL!


jag har det faktiskt bra


min dator mäter temperaturen till minus 17 jävla grader!! jag är YTTERST kritisk till att vi ska ut och springa i denna kyla. men inte tror jag att det kommer vara någon skillnad. nej, snöra på mig skorna och på med understället bara.

för övrigt var det sista riktiga skoldagen idag. rein förpestar vår klass, och vi b-rudar tog tag i det idag och bad om att få en ny mentor - iaf en till. annars hade vi en ganska ohändelserik dag idag. vi börjar gilla den ursprungliga torrbollen Eivi mer och mer, och hon är numera en av mina favoritlärare. annars äger vi ljusgården som vanligt, vi elitare.



vardagen har däremot blivit lite uppochner i alla denna julbestyr. mormor min har ramlat omkull och axeln hennes är av i två delar. lilla mormor.. men hon är en kämpe och har redan hämtat sig bra från igår. så nu får jag dra på min charm och vara världens bästa barnbarn, som jag såååå kan vara, och ta hand om henne lite extra.

annars har jag slagit in min positiva sida och inser att jag har jävligt fina vänner och den bästa familjen man kan tänka sig. vad mer behöver man egentligen? nja inte så värst mycket mer faktiskt, men det skadar ju inte.

nu ska jag sysselsätta mig med att skriva min absolut sista uppsats för denna hösttermin & be till Gud (eller Anders) att löpningen blir inne idag. kanske är lönlöst ...

söndag


jag har inte sån grym söndagsångest idag. kanske för att det snart är jul? eller för att vi ska åka pulka imorgonbitti på träningen? nåt är det iallafall, men det känns skönt. jag har bara en uppgift kvar i skolan för det här året, det känns skönt. trots att jag skulle ha kunnat vara klar med den för länge sen, om jag inte hade varit så himla lat.

den här helgen har varit ganska så nice. det började med en fredagskväll som var extremt outstandig. fina och underbara tjejer att spendera kvällen med. vi hamnade på bryggan och drog vidare till KC. en grym jävla tjejkväll!! som jag önskade att jag hade slutat på ett bättre sätt, med mina tjejer!

efter en bra jävla söndag med anna, som bestod av julmarknad, bussåkning, skinkmacka, handbollstittande herrar+sverigedamer, så har jag försökt att skriva lite på min uppsats och kollat på wallander. imorgon är det TAGGA JÄVEL SOM GÄLLER! ..... DET ÄR DAGS FÖR PULKAÅKNING I BUREBACKEN !! (vilket är typ mördarbacken nummer 1, så HEJ va det kommer GÅÅÅÅÅ !!)


annars är det en äckelmåndag som vanligt. som ni kanske förstår med ordet äckel i samma ord, så gillar jag inte måndagar. jag säger bara ett ord; rein ... okej kanske tre ord; rein the pain... vad hände med att man bara får jobba till en viss ålder? typ 65 .. ni vet... PENSIONÄR. suck .. han pratar ju så länge så att tillochmed JAG börjar se ut som honom.. shit, jag och anna kom fram till att jag är bra på en sak - att vara bitter. mycket bra egenskap ... eller. hi hi. oj va jag babblar! ner i säng, BUMS MYRISH !

GLAD PÅSK

omg va långt


jag läser i annas blogg hur hon checkar av en efter en av våra skoluppgifter. shit, lite panik fick jag av det. men vad gör det om hundra år? Nu har jag iallafall gjort klart Historiainlämningen. (och överambitiös som jag är tror jag att jag skrivit alldeles för mycket ... ännu en gång) nu har jag faktiskt bara en svenskauppsats och en träningsplanering att lämna in. dock är det väldigt stora uppgifter, men helgen kommer spenderas framför datorn antar jag. (hmm ... det borde finnas någon spärr som gör att man inte kan öppna facebook när man pluggar!)

den här dagen har på nåt sätt känts lite annorlunda. kan bero på att vi tränade med ettorna imorse, som för övrigt var jätteroligt. jobbigt, men kul! jag älskar hur vi ibland kan släppa loss totalt och ge gärnet, både på och utanför de gula linjerna. (med det sistnämnda menar jag som hejarklack åt våra killar i internmatcher på träningen... guld värt). trots den trötta kroppen och de trötta ögonen gick jag till skolan, fick reda på mitt betyg i svenska och hade sen idrott i form av pardans. mina kavaljerer råkade vara fredric och freiman. dock mår jag lite dåligt för att jag är så fruktansvärt dålig på att dansa och följa ... shit mamma & pappa - LÄR MIG! och jag menar ... kan man tro att JAG, MÓI, ME MYSELF AND I är så dålig på att dansa pardans när jag egentligen dansar som en gud i vanliga fall. jag säger bara KC-dansen - to die for! so you think you can dance, here I come! (ooOJ vad jag ÄÄLSKAR att vara ironisk)


och inte var det som vanligt efter skolan heller. snökaos som jag vet inte vad, höll knappt på att komma hem. plogbil, vafan är det för någonting?? därför bestämde jag mig för att inte åka ner för att göra mitt lag sällskap i den individuella träningen som stod på schemat idag. eftersom det var just individuellt så kunde jag faktiskt stanna hemma och gjorde det också. men inte la jag mig på soffan för det ... nejnej. upp på crosstrainern och 50 minuter senare är jag trött och belåten. dock fick min familj i sig en stor dos med dunka dunka från övervåningen, men fan .. det får de ta! jag kände mig duktig och inte var huset bittra, nej tvärtom - glada människor i ens omgivning, oooooerhöört värt! kvällen avslutades dessutom med chill i soffan framför criminal minds med mams! och paps sittandes bredvid vid datorn. uttråkad och desperat efter vår uppmärksamhet. det slutade med att han stod och dansade med mycket fina höftrörelser i bara kalsonger och t-shirt. ja, såhär låter det nästan varje gång. han är extremt uttråkad av min och mammas spännande serier (som allt som oftast handlar om mord och galningar).

imorgon ska jag ta mig en sväng med odensalabussen - shit va kul! haha, det var inte igår jag åkte buss så det ska bli trevligt att få plocka i gamla ipodhörlurarna igen och stirra ut genom fönstret. efter skolan blir det en tripp till kista med fina frida och ansvarsfulla anna (okej ... kom inte på nåt annat på a.) då jävlar hoppas jag att jag i stort sätt kommer vara färdig med julklapparna. det skulle vara så obeskrivligt skönt! för sen är det bara att räkna ner dagarna. inte många kvar nu ....


nu är det dags att krypa ner i säng. men lite gamla bilder kan ju bara liva upp kvällen ... ännu mer!
godnatt mina små kycklingar!


pluggfan


nu var även den här dagen snart slut. en helt träningsledig dag. trots att jag är ett träningsfreak, bor i vikingahallen och älskar att träna så längtar jag efter onsdagar då jag får sova ut på morgonen (eller ja, iaf .. sova) och sen åka hem efter skolan och bara ... chilla. visserligen har det inte blivit så mycket chill de senaste onsdagarna när någonting som stavas P L U G G har kommit ivägen. men ändå skönt att få ta det lite lugnt, äta middag med familjen. you name it.

meeeen imorgon är det dags igen! och inte är jag bitter över det, nejfan ... som sagt - i love it. dock önskar jag att det kunde få vara varmt de dagarna vi ska kämpa oss ut och springa. men man kan inte få allt här i livet aight?



den där tatueringen skulle sitta fint också! jag hade planerat att göra den i juletider då vi inte har så mycket träning men fan ... det är ju typ snart! och inte har jag den färdig, och inte har jag så mycket pengar. bra planerat myran, mycket bra! ... meeen det får bli ett problem för morgondagen, GOOODNAAATTT!

.


"tycker om att höra din röst"

det är inte varje dag man vaknar med ett sånt sms i inkorgen. dagen blir ju verkligen inte sämre när jag har ett mail från jullan från andra sidan atlanten. dagen började på topp med andra ord!

skolan bjöd på luciafirande med ellen & elise som stjärnor. sen gick det bara utför med mig och dempish! var har du varit hela mitt liv denisé?? gömt dig i K-town kan jag misstänka hihi. men jag ska binda fast dig i mitt hus, så du aldrig blir av med mig igen!

 

träningen ikväll bestod av bara fys. för en timmes tappert gym och sen ut i kylan för att springa av oss. när vi kom in blev vi mötta av ett underbart sött luciatåg nere på banan. jag minns det som det var förra veckan när vi själva stod där, var så jättenervösa och sjöng för hela vikingahallen. duktiga tjejer. apropå duktiga tjejer så var jag, frasse, anna, frida och bellisen hemma hos mig igår för att baka lite smått och gott. det kan man ju ha ... blandade meningar om men ... kul hade vi och det blev ändå hyffsat resultat. resultatet fick vårt kära lag smaka på idag då vi hade lussefika efter träningen. myspys skulle jag vilja kalla det!

grattis vill jag säga till min anna lincoln som tagit körkort idag! grattis även till skinkan hihi.
men nu kör vi annsen!

Jay Smith


det har varit en härlig fredagkväll. den började lite hastigt när man på eftermiddagen var på expressen, sprang till tunnelbanan, glömde hoppa av, åkte tillbaka, sprang till tåget och var sen äntligen hemma i M-town. men inte gjorde det nåt, när jag hade lilla finky by my side. vi kom hem helskinnade och glada. det är tur att vi är idrottstjejer säger jag bara!

resterande kvällen spenderades i Knivsta, där det bjöds på julbord. vi möttes av ett grymt fint utsmyckat värdshus, och maten var ännu bättre! dock var det lite mycket folk tyvärr, men jag åt mig proppmätt och belåten. helt gudomligt gott var det måste jag säga, men tyvärr blev det ingen Paradischokladask när vi kom hem ... den godbiten får vänta! istället blev det en myskväll framför Idol, som slutade precis som jag ville;

Jay fucking Smith!!! jag tror tyvärr att Idoltraditionen förs vidare, och han kommer hamna i någon skugga någonstans. synd, för jag gillar den grabben. den rösten. to die for.


resten av helgen ser jag fram emot. imorgon ska jag försöka sova ut, litegrann. på mitt lilla sätt sådär.
sen ska jag faktiskt ta mig ut och köpa julklappar. förhoppningsvis hinner jag med att träffa anna och malin en snabbis för att snacka lite skit medans de bakar pepparkakor, och tar sen med iaf anna för lite handbollstittande. kvällen kommer bestå av laget, laget, laget! helgens sista dag kommer bestå av ännu mera myspys. julbak hemma hos mig med några av de bästaste plus Harry P med mor min. dock har jag lite småångest att jag inte kommer spela match, som jag fick förfrågan om igår. Men what to do? det kommer nya. förhoppningsvis. jag ska ha kul med mina b-rudar, ja det ska jag!

nu däremot är det den efterlängtade sängen. som jag längtat ... i stort sätt hela dagen. så godnatt sverige, godnatt USA, godnatt världen. halka inte i någon snödriva, det vore ju förargligt!


onsdagkväll


nu skriver jag bara för att. bara för att få bort det där deppinlägget som har visats i alldeles för många dagar nu. redan onsdag är det också, och jag ligger i min übersköna soffa och kollar på greys anatomy. har pluggat historia ganska flitigt halva kvällen, men har en hel del kvar ändå.

träningsvärken sitter fint kan jag meddela. nu har vi gått in i en period utan matcher, så det blir istället en hel del fys. ungefär som en försäsong mitt i säsongen. då kommer man vara sådär härligt trött i stort sätt hela tiden. ser konstigt nog fram emot det.


grattis till bästaa anna idag som klarade sin körkortsteori som hon kämpat med.
ett steg närmare körkortet bruden!

nu ska jag återgå till teven.


slutet på mitt sista SM


hemma igen. efter en helg i metropolen linköping, där vi åkte förbi Cloetta Center och landade i den självaste "Sporthallen". Diskussionerna gick varma om att vi hade varit där förut, och jag står fortfarande fast vid att jag och Lollo har rätt! vi HAR varit där. och ännu säkrare blev jag när jag fick se hotellet vi skulle bo på. vad ni andra har varit har jag ingen aning om, men jag har varit i Linköping förut!

handbollsmässigt då? jaa ... jag skulle drastiskt talat vilja säga att stundtals så spelade vi inte ens handboll. nej, det gör ont i magen när jag tänker efter på det. jag vill inte prata om resultaten, de vill jag helst glömma. vi spelade mot tre riktigt bra lag, och vi var som ett gäng nybörjare. jag måste säga att jag tar hänsyn till att vi har spelat tillsammans i stort sätt bara en träning. men vi gav inte det vi kunde i alla lägen. tyvärr. vi spelade en och en, och det är mig inkluderat. stundtals vet jag inte vad jag höll på med. men jag ska inte bara vara bitter över den här helgen! vi har haft jätteroligt, har varit grymt att umgås med både nya och gamla vänner under en hel helg. och det har varit kul att spela tre nästan hela matcher för min del. blev dessutom matchens lirare under en match, vilket var riktigt stort. jag är inte van vid att vara den som syns eller får en utmärkelse för att ha gjort något bra. det kändes skönt.

nu ligger jag här hemma, all alone i mitt stora hus. kollar på parlamentet, har ätit upp en hel 100-grams chokladkaka och väntar på att Beck ska börja. frågan är om jag vågar titta på det själv? det får jag helt enkelt ta och göra, för min bror har lämnat mig åt mitt öde... synd ;)



idag. jag kanske vann matchen i matchen mot dig.
jag kanske växte i mig själv, och hade till slut roligare än dig.
jag vann helt enkelt över dig.

men vad gör det egentligen?
enligt mig är jag besegrad ändå. det är du som är vinnaren i det verkliga livet.

vilket känns tungt.

 


helt random


1 december.
helt sjukt. 1 december och termometern visar kallare än - 20. helluuu? jag fryser faktiskt! och ändå gick jag i strumpbyxor idag. självklart tål jag inte kritik så när mormor frågar mig "fryser du inte om benen?" när jag kommer in för att lämna posten, svarar jag självklart som att jag alltid har rätt "men jag går ju bara inne i  skolan, jag är ju inte ute direkt". fast jag egentligen hade velat säga: "jo, men jag är rätt korkad så jag har det ändå". ja, att jag aldrig lär mig. hur mormor, mamma, syster, jag .... ja hur alla fungerar i stort sätt. och att mormor fortfarande orkar handskas med mig, det är ett mysterium. meen vad ska man göra? sån är jag, och jag har ändå klarat mig mina 18 år ganska hyffsat. okej, ganska sa jag.

morgondagens agenda består roligt nog av lite dans på idrotten (oj vad vi kommer göra bort oss), samt ett matteprov. tjaa, det där matteprovet har jag gått och haft lite ångest över i flera veckor, men nu är vi där. känner mig mer säker än vad jag gjorde för nån vecka sen då jag bara ville slänga in handduken. men nej nej, inte ger man upp inte... bråk som exponenter ... logartimer ... here I come!

så vad har annars hänt i en blott 18,5-årings liv? hmmm... ovan huvudvärk i fyra dagar nu. trodde jag var "fortfarande-bakis-värk" på måndagen efter att vi haft en hejdundrande bra lördagskväll/natt. moj bien som jag brukar säga. men icke, tog mig en massagare hos mona idag och hoppas på bättre resultat snart. dock såg hon självklart att jag hade "slarvat" med maten när hon tryckte på nån punkt.. (och med slarvat kan jag säga att jag inte har lyssnat på vad hon sagt alls ... jag äter kolhydrater, gluten, säd och skit i mängdeer) pfft .. annars går jag i skolan, har massvis med skit framför mig. men vafan, det är bara 24 dagar kvar till julafton och jag har ätit pepparkakor i massor idag. (jag fick för mig att jag kunde bli lite snällare) dock ser jag inget stopp när jag äter pepparkakor, utan de har en mer beroendeframkallande effekt på mig. man mår bra för stunden, men sen då? hihi, det får det vara värt. datumet tickar och jag har inte ens en önskelista än. först året då jag verkligen inte vet vad jag vill ha ... skulle vilja säga att det är för att man bli äldre och man växer ifrån det här med önskelista men nej - min syster är nio år äldre än mig och är promt bestämd på vad hon vill ha i julklapp och var först färdig med sin lista. det är vad jag kallar inriktad-på-vad-hon-vill-tjej.

 

oj vad jag är på babbelhumör. hmm, kanske för att jag förväntar mig att janne kommer skämta och kalla mig "chessicaa" som vanligt. jadu janne janne ... en tripp till Linköping blir det i helgen också. med JSM-laget ännu en gång! då är det dags för att kick som ass. eller nåt smalben eller så - och denna gång, bokstavligt talat!

 

godnatt på er Myr-lovers!

RSS 2.0