älskade vänner

igårkväll träffade jag jullanbullan som sagt, och vi käkade en god middag på kinaresturangen. det var så roligt att träffas, och vi pratade om allt mellan himmel och jord. det var så värt att få lite kvalitetstid med dig, och det är först då man inser hur sällan vi verkligen ses. tack för igår tjejen, det var supermysigt!

idag är det söndag. det betyder hemmamatch i Borgen för Skånelas damlag. denna dag betyder också att jag sitter på läktaren. det känns konstigt. och det kommer kännas konstigt. men jag ska heja, och förhoppningsvis se tjejerna ta två poäng från Borlänge. dessutom är jag inte allt för ledsen, för jag ska nämligen träffa Ramona innan för en lunch och får även sällskap av henne på matchen. gud va roligt! jag kan inte ens minnas när jag senast träffade henne, så det ska bli så kul! vilken härlig helg, massa glada återseenden!

lördag

vilken härlig lördagförmiddag det är. jag vaknade alldeles för tidigt igen, men så länge jag vaknar utan att en klocka ringer så gör det inte så mycket. det känns rätt bra att klockan bara är tio i tolv och jag har redan varit uppe i flera timmar. det gör dagarna mycket längre!

jag har iaf precis varit ute och tagit en skön promenad. dels för att försöka gå bort åtminstone litegrann av det jag och mina vänner proppade i oss och mycket för att rensa hjärnan rejält inför matchen idag. jag har bara ett mål idag, och det ska jag se till att nå. kan ju inte bara nämna i förbifarten om igår. jag hade ju faktiskt en sjukt trevlig kväll (som vanligt) med M&A. vi tog oss en sväng till Uppsala för att fixa visum till Australien och sen fortsatte vi kvällen hos mig med lite god middag och idolmys. men nu säger jag detta och vill verkligen mena det: inte mer godis. för usch va dåligt jag mår efter! nej nu får det vara slut ... bakverk och sånt är jag fortfarande svag för men godis ... nej tack, nu ska jag försöka.

tyvärr är jag lite ledsen över att jag missar lill-skruttan Tildes första födelsedagskalas. det hade jag faktiskt sett fram emot. men det blir nog bra ändå, och jag hoppas hon, madde och johan får en toppendag med många fina presenter och gofika! jag ska istället ta mig till vallentuna för att kasta lite boll. idag ska jag spela i div2 vilket förmodligen kan vara jättebra för min del. "så du slipper all press" - ja vi får helt enkelt se hur det går.
ikväll ska jag träffa this gorgeous one...
ska bli otroligt roligt måste jag få säga!

boktips

har precis läst ut en jättebra bok som jag rekommenderar starkt.
Hypnotisören av Lars Kepler.
det är en kriminalroman, och handlingen är otroligt äkta och man rycks verkligen med i den. hela boken är gripande, och jag hade svårt att lägga ifrån mig den.
jag är dessutom väldigt glad att min mobil gick sönder för några veckor sen, och jag var mobillös. då tog jag upp min gamla hobby; att läsa böcker. jag har alltid älskat att läsa böcker, men man behöver ta sig tid till att orka göra det. det var flera år sen jag läste regelbundet, och en stor orsak till det är nog att skolan tog så mycket av min lediga tid. nu har jag ingen skola längre så det betyder att jag bör ha lite extra tid. därför har jag börjat läsa varje dag, och jag har glömt hur kul och avslappnande det är. nördstämpel på mig?

söndagkväll

nu är det söndag igen. och 24 oktober imorgon. snart är det november, och julen börjar närma sig. hur mysigt som helst om ni frågar mig!

jag har haft en riktigt mysig och bra helg. den börjar på bästa sätt hemma hos Malin tillsammans med Anna. det blev hemmagjord pizza, idolmys, marängswiss och lite annat smått och gott. vi pratade och skrattade lika mycket som vanligt, och mitt liv förlängs litegrann varje gång jag är med dessa två tjejerna.

för övrigt kan jag meddela att vår blogg är färdig nu. kika in den: http://trisstripp.blogg.se. Där kommer vi skriva om förberedelser inför resan, och förhoppningsvis kommer vi även skriva NÄR vi reser. internetcaféerna kommer vara väl besökta!


På lördagen blev det att bege sig mot Torshälla för att spela lite boll igen. Fuckstone (Göksten mina vänner...) stod för motståndet denna gång. det var en knacklig match med väldigt lite mål. utan några fler detaljer och matchreferat kan jag meddela att vi skånelaiter stod som segrare efter 60 minuter med 17-19. även 2 andra poäng togs in när DIV2-laget besegrade sina moståndare hemma i Vikingahallen. 4 poäng på en dag, helt okej helt enkelt. Min kväll blev senare suverän då jag mötte upp blondinen som jag spenderat kvällen innan med. det blev middag och bio i kista. svensson svensson visades denna kväll. bra och rolig film! men gustav svensson ÄR verkligen dum i huvet haha.


idag har varit en fartfylld dag. jag åkte till kista IGEN i förmiddags, denna gång med min kära syster. hon skulle handla lite grejer och jag var mest med som smakråd. efter det burnade vi hem och jag tog en sväng till härliga emma och johanna som bjöd på gofika eftersom de fyller hela 21 år imorgon. kolla in den här tårtan som emma var kreativ och gjorde:
jag vet ju iallafall vem som ska göra min tårta när jag fyller 20 ...



.

äntligen onsdag. det är inte ett dugg överskattat med ledighet. framför allt inte lediga kvällar. då man kan sitta i lugn och ro och sitta och äta med sina föräldrar, för att sen sätta sig och läsa en bra bok i soffan. det är hur skönt som helst med onsdagar. jag gillar dom helt enkelt. ligger just nu ihopkurad med ett varmt duntäcke runt mig. om några minuter vankas det greys anatomy på teven. tyvärr, som jag sagt tidigare, går dessa dagar alldeles för fort och det finns för få av dem. nu tänker jag ta mig en kopp varm choklad och en mumsig kvällsmacka.
att sitta och gråta över något som förr gjort mig så glad,
det känns helt absurt. jag känner mig som en uppblåst ballong,
jag vill bara flyga iväg men det går inte att lyfta på egen hand.
jag vet inte om jag orkar lägga ner all denna tid längre.

blöt hund

i vanliga fall när är hemma och man har varit ute och sprungit i spöregn och vattenpölar så brukar man få ta en lång varm dusch, sätta på sig mysiga kläder och sen krypa upp i soffan framför teven. not today! om en halvtimme är det dags att sätta sig i bilen påväg till vikingahallen för ett handbollspass. det var nämligen så att vi fick ta vårt ansvar att springa fysdelen själva idag. och ska jag vara helt ärlig så var det riktigt skönt att springa i det här vädret. (om man bortser lite smått från det ständiga regnet som sipprade i ansiktet) så nu känner jag mig pigg och hög på endorfiner hihi. dessvärre önskar jag att motivationen till handbollen skulle vara lite högre.



imorgon är det höststädning på jobbet. på med varma kläder och ut på gården och städa ba. lite korv-med-bröd-mys blir det på eftermiddagen också. en sån där trevlig onsdag med andra ord.
ha en mysig kväll alla!

jessica en lördagkväll


efter ett sjukt ovärt (eller värt?) telefonsamtal igårkväll, så låg motivationen till att jobba idag på ungefär nivå noll. men jag pallrade mig dit och avverkade mina timmar... det bästa var ändå att träffa och jobba med sara, det var allt för länge sen vi sågs. det är underskattat så in i bomben. fick även träffa bästa sanna en stund, och vi ventilerade oss alla tre inför varandra. vilket vi är bäst på. mina två fina!
efter jobbet fick jag äntligen åka till min faster och till slut äta lite (läs:mycket) smörgåstårta. ni kan ju bara gissa hur gott det var! kom precis hem därifrån och sitter just nu och smaskar i mig vindruvor ... vad säger det om mig? ja, inte verkar jag kunna sluta äta iallafall. men det är väl bra att värma upp med lite energi och näring, med tanke på att det är match imorgon - eller hur? det är inte vilket match som helst, utan det är HEMMAPREMIÄR I BORGEN! obesegrade är vi, och det ska inte ändras. speciellt inte framför en hemmapublik som förhoppningsvis har orkat sig ner till hallen en söndagseftermiddag för att stötta oss.
SKÅNELA-VÄSTERÅS/IRSTA
15.00
Efter det blir det en tjejkväll med annsen som kommer på besök. kan verkligen behövas just nu känns det som!

helg!

vilket härligt väder det är! iallafall när man sitter inomhus under filten, och tittar ut på det soliga vädret. jag fryser lite för mycket, speciellt när vi är ute med barnen på dagis. usch, jag behöver riktigt varma skor bland annat. någon som har ett förslag på bra och varma skor att ha?
annars blev min dagsplanering inte riktigt som den skulle. men det är skönt att sluta tidigt, och komma hem och ta det lugnt en stund. om några timmar ska jag tillbaka till väsby för att käka middag med mina arbetskamrater. det är tacos, vilket jag verkligen ser fram emot. det har jag inte ätit på år och dar. det ska dessutom bli ganska intressant att umgås med jobbet lite på tu man hand, utan massa barn i närheten. hoppas det blir kul! däremot blir det nog inte en alltför sen kväll, med tanke på att jag imorgon ska jobba igen. på gallerix, för er som kanske blir en aning förvirrade ... på kvällen är det dags för lite smörgåstårta och annat smaskens då vi ska fira fasters födelsedag. känns som att den här helgen kommer gå alldeles för fort den också!

Dag 19 – Detta ångrar jag

när jag har en ledig kväll kan jag ju passa på att skriva fler inlägg på en kväll. lite vardagslyx om man säger så. hur som helst så tänkte jag återgå till det jag höll på med förut. "bloggning i 30 dagar" eller vad det heter. det gick ju åt pipsvängen förra gången, men man kan väl alltid göra ett nytt försök?

"detta ångrar jag"
så svårt ämne. men samtidigt så lätt. jag ångrar mycket i mitt liv. man kan säga att jag är en rätt ångerfylld person. rätt jävla jobbigt skulle jag vilja säga. jag kan ångra mig redan dagen efter, bara små saker. men även stora saker ångrar jag, riktigt stora saker. en del som jag inte tänka skriva om nu, för det är alldeles för känslosamt.
men hur som helst. jag har tänkt, och funderat extra noga på detta. häromveckan kollade jag på bilddagboken, som jag använde för en tid sen, bara för att på skoj se vad jag höll på med för några år sen. och jag blev rent ut sagt mörkrädd. på många sätt faktiskt. jag blev rädd för hur jag var och hur jag betedde mig. var och vart annat inlägg var deppiga och beskrev hur dåligt jag mådde och bla bla bla. hur orkade jag egentligen? alltså inte det att jag verkade må dåligt, för det har jag förståelse för. jag har full förståelse för folk som verkligen mår dåligt, och jag vet hur det är. men vad hade jag för anledning till att må dåligt för då? jag hade och har fortfarande riktigt fina vänner, som jag trodde inte tyckte om mig av någon anledning. som inte trivdes i mitt sällskap. jag var tillsammans med, vad jag tyckte då, världens finaste människa. jag har en oslagbar familj som jag inte skulle byta ut mot något i världen. frågan är då, vad var det som var så fel? det tänker jag absolut inte gå in på här, men jag vet att jag måste ändra på mig själv. få bättre självkänsla, och kanske även bättre självförtroende. jag vet inte hur det ska gå till, men när jag inser hur det ligger till så blir jag verkligen ledsen och rädd för mig själv. jag önskar jag var annorlunda.



det här är alltså en sak jag ångrar. ångrar att jag betedde mig som jag gjorde, och kanske fortfarande beter mig. att jag tvivlade på mina vänner, och trodde inte jag passade in någonstans. förmodligen äventyrade jag säkert ett förhållande, bara för att jag var osäker på mig själv. vilket kaos alltså. man kan säga att jag var ett litet emo-kid, och även om jag inte ångrar stilen jag hade alla gånger (ni skulle sett mig; svart hår, kajalmålad, rutiga byxor i mängder + nitskärp ... fett kool alltså!) så skulle jag göra mycket för att spola tillbaka tiden och vara den glada personen jag i grund och botten är.

förlåt om detta blev rörigt, det är knappt så jag själv förstår vad jag pratar om.
puss och kram på er alla,

onsdag


igår var en lång dag. det var fotografering på dagis, samtidigt som barnen hade bestämt sig för att vara på dåligt humör. huvudet var verkligen klart efter dessa timmar. när jag kommer till träningen möts jag av "vi ska ha coopertest". min första reaktion var ilska. jag var så arg. och jag tog ut det på helt fel människor. när jag tog mitt förnuft till fånga, så insåg jag att det inte fanns någon riktig anledning för mig att vara så arg. jag vet att det är rädslan att misslyckas som tar över, och övergår i ilska men jag insåg ändå att det var bara för mig att köra. så jag lugnade ner mig och tog mig igenom ännu ett coopertest. tiden vill jag dessvärre inte tala om, för den är jag verkligen inte nöjd med - nånstans. men jag förbättrade mig med typ 22 sekunder, vilket jag faktiskt måste vara nöjd med. jag är ingen löpare, inte alls faktiskt. vilket verkligen är synd, för jag skulle kunna döda för att ha en fysik som jag kände mig vältränad och verkligen kunde springa fort i såna här sammanhang. men nä, jag får nöja mig med att gilla korta sprintdistanser, där har jag en chans iallafall.

idag är det onsdag. härliga onsdag. jag ligger på en spikmatta och njuter av lite tid i soffan och framför teven. spikmattan känns välbehövlig för tillfället, då jag bär en del klumpar på dagis. (tro mig, klumpar är rätta ordet... visserligen är de söta och underbara, men de väger bly ibland). har ätit en god middag med familjen, och ikväll blir det myskväll framför brasan och greys anatomy. såna här dagar och kvällar går alldeles för fort.

jag saknar dig

kvällsfilosofi

helgerna går alldeles för fort om ni frågar mig. och nu ligger jag här i sängen och det är måndagkväll redan. positivt I guess? förutom att den gick för fort som sagt så var min helg bra. den bestod av kompismys, bortamatch med vinst och slutligen släktmys. den innehöll det mesta hela enkelt.

jag kan klappa mig själv på axeln och säga att jag har varit ute och gått i stort sätt varje dag innan jobbet en tid nu. imorse fick jag mig en funderare... klockan ringde 05.45 och jag studsade upp (inte riktigt bildligt talat, ..men jag kände mig rätt pigg.) och traskade ut genom dörren. då slog det mig ... det är sjukt mörkt. jag lovar er, det var allt annat än kul att vara ute och gå idag. så det tar emot att ha bestämt mig för att sluta med detta, när jag börjar så tidigt som idag. det låter konstigt, men jag har faktiskt känt mig piggare utav detta, och mår dessutom bättre av att vara ute och gå. jag ska hitta någon lösning i höst- och vintermörkret och jag tror att denna lösning stavas SATS-kort...



så annars då? ja jag ligger i sängen som sagt, och ska snart släcka lampan. jag ångrar enormt att jag inte stretchade efter träningen idag. jag behöver en personlig mojäng som bokstavligt talat tvingar mig att stretcha.. dessutom ser jag fram emot fotografering på dagis imorgon... NOT... här trodde jag att man fick slippa det när man slutade skolan, men ICKE mina vänner! imorgon ska jag le som aldrig förr framför kameran!

tankar och funderingar

jag sitter i soffan. helt utmattad just nu. har precis kommit hem från jobbet, skulle ta en sväng förbi SATS innan träningen men hungern sa ifrån. jag hade tänkt åka dit för att kolla lite vad det kostar att bli medlem m.m. jag är väldigt kluven om jag ska bli medlem, om jag hinner/om det är värt det osv osv. jag vill verkligen börja träna där. men samtidigt blir jag fundersam vad min kropp säger. jag är förmodligen helt utmattad för att igår gick jag upp tidigt för att ta en powerwalk innan jobbet, efter jobbet drar jag ut på en löprunda och två timmar senare åker jag till vikingahallen för ett handbollspass. idag är mina ben trötta och mjölksyriga, och dessvärre är det alldeles för ofta de är det. det tar på krafterna, både fysiskt och psykiskt. just därför undrar jag om det är så bra att köpa ett SATS-kort, men jag vill så gärna! det lutar därför åt att jag kommer göra det.

för övrigt kan jag säga att jag trivs väldigt bra på mitt nya jobb. det är så söta och underbara barn, och det var roligare än jag trodde. så därför är jag glad att jag tog detta. däremot hade jag väldigt ont i ryggen imorse när jag gick upp. kanske bar jag på barnen liiiite för mycket igår.
idag fick vi kanelbullar på dagis, med tanke på att det faktiskt är kanelbullens dag. jag tänkte tacka nej till en början, men sen tänkte jag på vad en fin vän sa till mig igår. "man mår bra av att äta sånt". tyvärr har jag vänt upp och ner på allting, och jag tänkte inte så längre. men jag hörde vad du sa miranda, och jag ska tänka mer på det. så därför tog jag en bulle idag, en nybakad stor kanelbulle. hur gott som helst, kan jag meddela. barnen tyckte nog också det!
häromdagen köpte jag en fin kalender till 2012
jag har längtat efter en ny kalender, och jag hittade denna.
den kostade lika mycket som kalendrar brukar göra, men det bästa var att jag bidrog med
10% av detta till bröstcancerfonden. sjukt värt!

klartttt

idag är en bra dag! VI HAR BOKAT RESA.. i två månader ska vi se lite väääääärlden. ville bara säga det!
och att jag älskar er.
hejdå!

idag är det sadface

igår var en bra dag. om man ser till helheten iallafall. det var underbart väder redan från start och man kunde ju inte göra annat än att njuta. det blev därför en löprunda ner till min syster, där resten av familjen var för att fixa hennes soffa. problemet var bara att när jag kom ner till henne så hade alla redan åkt. det blev till att ta en promenad hem i det fina vädret. men det var bara skönt (benen var döda sen, om jag ska vara ärlig) att ta vara på solen och få lite D-vitamin. sen åt jag mig en god lunch innan jag tog mitt pick och pack till hallen där det var hemmapremiär för DIV2. denna dag stod inte jag på banan, utan fick se dem ta sig an Ludvika och även ta 2 poäng. skönt med vinst! det roligaste att se var däremot systrarna sällberg! först och främst min bästa Frida, som har snörat på sig handbollsskorna igen och gjorde sin första match på länge igår. jättekul att se dig på banan igen tjejen! och sen lillasyster anna som gjorde exakt det vi tränat på hela den här veckan, det var dessutom så roligt att se målgesten och de stora leendet! bra jobbat tjejer!
idag däremot så är vädret sämre, och jag är i stort sätt bara arg på mig själv. jag är alldeles för bra för att säga fel saker, vid fel tillfällen... och ja, fel saker helt enkelt. och det komiska är att jag allt som oftast säger dessa saker enbart för att jag är rädd för att förlora något. jag blir så trött alltså. vill bara visa fingret till mig själv ibland. helt klart. och dessutom har jag så ont i magen att jag måste ligga på spikmattan för att lugna ner den... inte en helbra dag helt enkelt.

RSS 2.0