jag lever

onsdagkväll. har haft en riktigt bra dag måste jag säga. har jobbat som vanligt, och man kan ju inte klaga när man haft en sån fin och solig dag utanför fönstret. (var faktiskt även ute i solen såklart) efter jobbet tog jag bilen till Väsby Centrum där jag träffade Sanna. vi tog en alltid lika god latte på Wayne's och bara pratade och hade det allmänt mysigt. sen blev det lite titt i affärer och jag blev ett par solbrillor rikare (eller fattigare, det beror på hur man ser det). har avslutad kvällen med lite kvalitetstid med mina föräldrar då jag för en gång skull få äta en god middag tillsammans med dom, och lite häng i soffan framför teven. det är alldeles för underskattat ibland.
hade det ganska bra idag i solen när jag vaggade mina småttingar...

men vad har hänt sen jag senast skrev då? tjaa... jag har gjort en liten liten hair-make over. fräschare är det tycker jag och jag trivs i det mer och mer. så det känns faktiskt bra inför resan. däremot kommer jag vara riktigt ljus när jag kommer hem, eller vad tror ni? hur som helst.. annars har jag inte gjort mycket mer än att träna. hade för övrigt en bra helg med match, fest och reseplanering. för att summera det i kortaste laget! annars har jag märkt att jag är sämst att lägga in bilder både här och på facebook. så räkna inte allt för hårt på mig, trots att jag har en awesome kamera hihi.

Slutet av helgen

Helgen är snart över igen. Fort har det gått och bra har det varit. Tänkte skriva ett längre inlägg från datorn senare.

Men ville bara nämna lite kort att jag kollade på handboll idag. Såg två fina vänner som fightades i varsitt lag, och det var även väldigt länge sen jag såg någon av dom spela. Det var riktigt kul! Speciellt att se bruden på bilden nedan - ni som känner henne vilken resa hon haft bakom sig och hur länge sen det var hon faktiskt spelade en match i den här bollsporten. Men det såg ut som att hon inte gjort nåt annat de senaste åren om jag ska vara helt ärlig. Kul att se och duktig var du som sagt Bullen!


Inte en alltför bra dag

men trodde det skulle vara värre. efter en natt på akuten och 2 timmars sömn trodde jag att jobbet skulle vara en riktig pina. det gick bättre än jag trodde, och jag tror faktiskt att det var precis jobb jag behövde för att tänka på annat. för det var väl just det som var tungt, att gå runt och oroa sig idag.

trots att man känner att "det är ingen fara" så vet man inte hur jobbigt det känns förrän det händer något med någon man älskar. att försöka vara skärpt när man kör in till sjukhuset mitt i natten, det svider lite bakom ögonen av oro, men att man egentligen bara vill lägga sig i pappas famn och krama honom tills allt blir bra. så trots att man tänker "det är ingen fara, det blir bra" så vet man inte hur jobbigt det är förrän något verkligen händer. men det är ingen fara, det kommer bli bra!


Vilken skön känsla

Att se dig, ditt nervösa ansiktsuttryck, som försöker få ögonkontakt med mig.
Egentligen skulle jag kanske bara sett över dig, kollat åt ett annat håll.
Men godhjärtad som jag är gav jag dig mitt största leende istället.
Hur som helst så kändes det så jävla bra.
Därför ska jag suga på den här karamellen lite extra ikväll.
För imorgon är det som vanligt igen.


mycket känslor uppstod idag

för 3,5 år sen åkte jag på ett läger för ungdomar som stammar.
idag åkte jag in till Stockholm för att träffa på en hel del av de människor som fanns det under den veckan.

va glad jag är att jag gjorde. trots det dåliga samvetet jag fick över att begära ledigt från en DIV2-match så var det så värt det. även om det bara var några få av de personer som jag faktiskt lärde känna så var det fantastiskt roligt. jag var så nervös att vissa inte skulle känna igen mig, både deltagare och ledare. men det var bara någon enstaka ledare jag fick fräsha upp minnet på, och de verkade alla så glada att se mig.
jag minns fortfarande känslan jag hade när jag var påväg upp till Härnösand. jag grät. jag kände mig så ensam, och var så nervös över vad som skulle hända. men väl där uppe blev man så varmt bemött av både ledare och andra deltagare. det var början på en fantastisk vecka.

idag visade de bland annat en film från lägret, och jisses vad mycket känslor som svallade upp då. jag rös av att titta på det, och jag kände hur det brände bakom ögonlocken. det är svårt att beskriva den känslan och gemenskapen som uppstod mellan oss människor där uppe, för folk som inte vet hur det är att stamma. bara grejen att först ha känt sig som ensammast i världen, till att komma till en plats med en grupp människor där det är helt naturligt att stamma. den känslan gjorde att man växte utav bara farten. på filmen visades det lite vad man gör där uppe, - massa olika lekar och samarbetsövningar, samtal om stamning och erfarenheter, hur mycket vi faktiskt åt när vi var där och även klipp där det var så kallade "oförberedda föredrag". jag minns själv den känslan jag hade i kroppen när jag satt där och "man fick välja själv om man ville gå upp och prata inför alla." jag satt bredvid min vän Stoffe och jag kände hur det tryckte i bröstet och hjärtat slog bara fortare och fortare. till slut ställde jag mig upp och möttes av applåder. när jag sen stod där uppe, skulle hålla ett kort föredrag och fick alla i rummet att skratta - det går inte att beskriva känslan. hela veckan är en otroligt fantastisk idé, den ger så mycket för så många människor!
i sommar kanske det blir av att åka dit igen för mig, vi får se...

Tråkig?

Hej!
Mitt namn är Jessica Karlsson. Jag är 19 år, fyller 20 år om några månader. Sen jag var cirkus 8 år har jag spelat handboll, och det har alltid varit en stor del av mitt liv. Det är mycket jag fått avstått under årens lopp. Matcher, träningar- ja Jessica har man aldrig kunnat ta för givet.

Nu har jag ledig helg. Det är ingen match för mig denna lördag eller söndag, vilket faktiskt är ett kors i taket. Men vad gör jag? Jag ligger hemma med diverse bomullstussar i ansiktet för att hoppas att mina otrevliga gäster i ansiktet vill lugna ner sig lite. Svaret borde kanske ha varit ... "jag sitter hemma hos en fin vän, dricker vin och taggar iför utgång!!!". men nej... Jag heter Jessica, är 19 år och jobbat heltid på ett dagis. Det är fredag och jag är trött! jisses vad jag längtar till den där tiden som komma skall, då jag inte behöver känna mig tvungen att festa enbart för att jag för en gångs skull har ledig helg. Nej, som sagt - en vacker dag ska jag ta igen allt jag missat. Men inte blev det idag inte. Idag känner jag mig... tråkig. PUSS


en fredag

... asså hörrni. det är fanimej dags snart för mig att byta header! den är alldeles för somrig, gammal och allmänt döööötrist. håller ni inte med? men det kommer vid nåt tillfälle, känner att jag inte har så bra bilder att ta och orken har jag för övrigt inte heller. men tro mig, en vacker dag kommer jag överraska er med SHUPP - en ny header!!

idag är det alltså fredag igen. äntligen helg skulle man ju kunna säga. idag har jag haft en liten "ta-hand-om-mig-själv-dag". förutom att jag har gosat lite med mina älsklingar som vanligt, så slutade jag hyffsat tidigt och tog mig faktiskt till solariet. jag har en dröm och vision att min hy ska bli bättre om jag solar lite. *håller tummarna* för nu vill jag inte se ut såhär längre. hoppas det blir bättre när vi är ute och reser. *håller tummarna ännu mer*. hur som helst på den 16,5 minuten som jag låg och njöt i solariet kom jag på mig själv flera gånger att rycka till rejält, och även dra mig en och annan - väldigt tyst - snarkning. det var skönt helt enkelt, men gick alldeles för fort. men trots denna powernap så tog jag mig till gymmet för att träna lite. det blev lite motion iallafall, och det mår jag alltid bra av. när jag var klar unnade jag mig till och med att packa in mitt hår i diverse mysiga grejer för att sitta en stund i bastun. (ja se Madde, ibland sköter jag faktiskt om mitt hår - men jag lovar att bli ännu bättre hihi).



resten av eftermiddagen kände jag mig sådär töntigt lycklig. ni vet, bara för att vädret är så underbart så spelar det ingen roll hur mycket problem det finns i världen. man är glad ändå. man är nöjd över att ha hunnit med mycket efter jobbet. man njuter av solen som skiner i ögonen (inser att det kanske är dags att köpa solbrillor). när man närmar sig hemma ser man kusinen som kastar sig fram i den otrampade snön med kusinbarnet i en pulka, och när man själv sitter i bilen och ler så stort att man nästan kör av vägen. såna eftermiddagar gillar jag. sen att kvällen inte alls blev som man tänkt sig, det kan man glömma bort för en stund.
trevlig helg på er!

gillar inte torsdagar

... men istället för att gnälla över det så tänker jag istället "klä upp mig" lite mer än vanligt på jobbet. det måste ju göra att man blir lite positivare, trots att det inte är ens favoritdag. smart va?
och le lite extra kan väl inte heller skada?
LÄNGE LEVE TORSDAG, WOHO!

Fin vän

... en dag försent. men jag måste bara visa vilken underbart fin present jag fick av min Anna igår på alla<3dag. ni anar inte hur glad och rörd jag blev av att hon tagit sig tid till detta.

tack för att du är du. tack för att du fortfarande finns vid min sida efter alla dessa år. tack för att du finns och förgyller mina dagar.


Tjejerna<3

vill ägna ett inlägg till två fina vänner. två riktiga kämpar, som vet hur det är att vara skadad och ta sig tillbaka. som båda två har hjärtat på rätta stället, både på planen och utanför.

Miranda och Frasse. det finns förmodligen inte ord som gör saker och ting bättre när det är såhär. det är då man som medspelare och framför allt vän bara kan göra det man kan och krama om, för att göra det bättre för en sekund eller två. med det här inlägget vill jag bara att ni ska veta att ni är aldrig ensamma, och det finns alltid en stöttande axel eller lyssnande öron hos mig och hos andra när det känns riktigt tungt! Och jag vet - JAG VET - att båda ni tar er tillbaka, starkare än någonsin. jag tror på er, och skickar över mina varmaste kramar och pussar till er en kväll som denna!

jag sänder en extra tanke till Frasse redan inorgon, då det är dags för operation. Lycka till fina!


14 februari

... alla hjärtans dag...
är det idag man ska ta modet till fånga och berätta hur man verkligen känner?

... Nä, det får nog vänta några dagar eller månader. däremot tänker jag lite extra på mina fina vänner som jag tycker så mycket om - tror ni vet vilka ni är. PUSS <3


ledig idag

idag har lilla jag varit ledig från jobbet. trots att lediga dagar är lite jobbiga för oss timmisar så är det såååå värt det. trots att jag älskar mitt jobb så kan det alltid vara trevligt att slippa starta bilen en tidig morgon och åka denna tradiga, tråkiga och trista väg till Infra City. svar ja, jag kan den utantill, och skulle kunna köra den med förbundna ögon - men det är nog inget jag ska prova på.

så hur har jag spenderat min lediga dag då? jooooo men det började med att jag sov sköna 10 timmar, och drog mig sen upp för att mötas av ett strååålande solsken. då kan man ju inte bli annat än glad, eller vad säger ni? sen att termometern stod på -12 kände jag inte av, men jag valde ändå att träna inomhus. man slipper ta på sig så fasligt mycket kläder då. så lite kläder som möjligt, kanske därför jag gillar sommarn bättre? HUR som helst så blev det en sväng på SATS med mina bångstyriga ögonbryn, rödblemmiga ansikte och ovårdade hår. (man ska helst inte sminka sig när man tränar, so I've been told) och det gick ju som smort, och det är alltid trevligt att börja dagen med lite endorfiner som spretar runt i kroppen.

och ja, jag kan meddela för er alla att dagen har rullat på. och som den har rullat. jag bokstavligen rullade ut från brödboden där jag och annsen käkade en bortglömd men ack så god sallad till lunch. sen rullade jag ut från min frisör för att jag just beställt tid för klippning, färgning eller slingning - vet inte riktigt själv om jag ska vara ärlig. såg även pengarna rulla förbi just då hihi. men det ska bli spännande, vi får se vad som händer med håret om några veckor.

klart jag saknar håret när det såg ut såhär, men det får vänta...

ser ni, jag har redan skrivit mycket. och om vad? jadu, inte så värst mycket värda grejer. om det inte möjligtvis råkar vara så att jag är en mycket intressant person, och man gillar att veta vad jag gör om dagarna. det hade varit coolt. feta kändizen lixom. meeeeeeeen måste väl ändå berätta att jag och annsen tog varsin spruta idag. buhu, nu är det väl klartt med vaccinationen iallafall. idag gjorde det ont, *tyck synd om mig*. sköterskan var trevligt, men alldeles för seg och långsam för min del idag. för jag hade nämligen en 85-årig gammal stackars mormor utan mobiltelefon som stod och väntade i 5...10... ja hela 20 minuter för att vår kära doktor inte kunde trycka på sin speedknapp på sina läkare-träskor. men för att citera min gamla mormor "jag stod inte i sjön". vad bra mormor, jättebra!

2 poäng

påväg hem från Borlänge. 2 poäng tog vi här uppe i norr, en riktigt skön vinst. det var härlig stämning hela matchen, och vi var helt enkelt värda de där båda poängen. nu väntar en typ tre timmars bussresa hem. en lång dag har det varit, men strålande solsken i Borlänge är helt okej det med.

jag och Bella har införskaffat oss världens största chokladboll... vi ska faktiskt dela på den, annars hade vi nog rullat fram. 10 spänn kostade den för övrigt, och då får det kanske vara värt det att äta lite extra kalorier? Eller?

vad säger ni om denna? kanske skulle jag ha behövt spela lite fler minuter för att vara värd denna. äh jag tar ut mig imorrn istället hihi.


Lördag

Jag är verkligen HELT slut just nu. Huvudet är tungt, benen är tunga och ögonen vill bara sluta sig helst. spelade 60 minuter idag på matchen, och det var kul. sen att matchen i sig var kass behöver jag inte kommentera mer än att vi torska. innan matchen hann jag träffa Frida, Julia och Anna vilken omedvetet gav mig lite positiv energi tror jag...

hur som helst så är det bara att pigga på sig, för snart bär det av in till stan för att käka lite god middag. Min Sanna har fyllt 25 så vi ska därför ut och käka en hel drös med människor. De andra drar Vidare sen tror jag, medans jag tar ett ganska tidigt tåg hem för att vila upp mig innan det bär av till Borlänge imorgon för ännu en till match. Handboll, handboll, handboll.


Handbollsmatch

jag hade en inlägg på gång. ett inlägg jag tänkte skriva för att själv få en bra känsla i kroppen. men internet strular här hemma, och det känns för långt att skriva på mobilen. så därför nöjer jag med att ha dessa tankar i mitt huvud innan jag går ut på planen idag för att spela mig igenom en match mot Vallentuna.


Mina fredagar är alltid så trötta

min arbetsvecka avslutades i Uppsala tillsammans med min fina familj. det blev kinabuffé och bio, då vi såg Hamilton. riktigt mysigt att få spendera lite tid tillsammans allihopa måste jag säga. god mat och helt okej film var det också, en mycket bra fredagkväll helt enkelt.

min vecka har annars varit fullspäckad. förutom jobb och träning med laget har det bestått av träning på sats, jobb på brännbo, massage och myskväll med världens bästa Frasse. dagarna har helt enkelt rullat på som vanligt. en rolig nyhet är att min kära Anna ska jobba på mitt älskade dagis i minst 3 veckor, kul va? lite mysigt sällskap på rasterna ser man därför fram emot numera. och inte blir det sämre av att vår resa närmar sig med stormsteg.


Paniken som uppstår

man tror man har förändrats
men i ibland faller man tillbaka
till den lilla ynkliga personen man än gång var
den personen som får en att ligga vaken,
får en att gråta till vad som helst,
som får en att bli en dålig människa


Lördagmorgon

Godmorgon på er!
jag ligger just nu i sängen. har varit vaken sen 7.15 och funderar på hur jag ska göra om helgerna för att kunna sova till nio iaf... MINST! det verkar ju som synes inte räcka att gå och lägga sig extremt sent iallafall. något annat jag ligger och funderar på också är att jag är väldigt hungrig, men båda de andra paren i husen ligger och snarkar så gott. det blir väl så av ett par glad vin eller tre har jag förstått? hmm... hur som helst. jag har tänkt att jag ska ta en lång härlig promenad, men termometern står på 18 minus och jag är för hungrig. jag ska även baka efterrätt, men kan inte börja innan mina kära sambosar är vakna. jag måste också åka och handla men vill ära frukost innan. och med tanke på att vi har gäster så har vi väääldigt mycket god frukost hemma, och den ska väl helst avnjutas tillsammans. så vad ska jag hitta på? kanske helt enkelt ska ta cymbalerna till trummorna och väcka de stackars människorna?

tanken har också flugit förbi att jag ska gå upp och baka Scones så att de har nybakat när de kommer upp... men jag vet inte om jag är tillräckligt snäll för det hihi. dessa gäster vi har är två vänner till mamma och pappa från Skåne (som komiskt nog också heter Eva och Janne precis som mina päron).

annars har jag en hel del att göra idag förutom det ni just läste. får finbesök idag av tre fina tjejer, och därför är det middag och lite annat som ska göras. mitt i allt vill jag även vara med och åka pulka med mina vänner, och även åka förbi Frasse som fyller år idag! vi får se hur jag får ihop allt idag. kanske ska jag börja med att stiga upp ur sängen?

får inte glömma att jag hade en dundermysig kväll med Finke igår. SÅ nu har ni fått reda på i stort sätt allt som rullar runt i huvudet på mig. Varsågoda!


Snälla snälla... INTE magsjuk

... Sitter för tillfället i karantän på jobbet. Två småttingar har spytt idag på min avdelning, och jag sitter för tillfället med en av dom helt själv och väntar på föräldrarna. Det känns sådär inför den braiga helgen som komma skall för mig.. Och inte är jag välkommen till vikingahallen idag heller, så då får jag väl försöka mig på ännu ett pass på sats antar jag..

Sen blir det att äta vitpeppar hela kvällen... Wish me luck!


onsdag

onsdagar är den dagen då jag jobbar, åker till SATS och tränar och sen får ta igen mig eller hitta på något kul. jag gillar onsdagar. det är alltid lite energihöjande att veta att man kan få åka hem ikväll, eller man får tid till att vara med någon man tycker om. det är en helt okej dag helt enkelt.
idag var jag lite smått en zombie på jobbet. men hann ändå med en hel del. bland annat blev det en utflykt till sjön, och trots att jag förfrös mig om både tår och fingrar så är det rätt skönt att göra något annat ibland. efter jobbet åkte jag till SATS där jag träffade jullan. jag hoppade från den ena crosstrainern och det ena löpbandet till det andra innan jag till slut hamnade bredvid henne och det blev lite roligare att promenera just idag. sen tog vi oss an ett pass med bodypump. jisses säger jag bara! vilken hårdkörning... men det var riktigt bra träning. synd bara att man kände sig som en riktig rookie bland alla brudar med mans-armar + att instruktören skulle förklara bland annat benböj och bänkpress för oss som att vi aldrig gjort det förut... hihi. tokigt!
men höjdpunkten var iallafall att jag fick träffa dig idag,
trots att det inte blir alltför mycket socialt prat när vi ses såhär
så är det alltid lika trevligt och välbehövligt

My love

Ibland kan man få lite extra energi. Bara genom att träffa personer man tycker om. Och hur bra som helst är det ju när man även har turen att få spendera arbetsdagen lite smått med en sån person, så att man kan få prata lite internt och som sagt få lite bra energi från annat håll.


RSS 2.0