höjden av olycka

att se en person
och inse hur saknaden
fortfarande finns där

att sitta på armlängds avstånd
men veta att personen i fråga
är utom räckhåll

att höra personens röst
att se personen prata
att inte vilja gå därifrån


att veta att personen i fråga är helt rätt
men fanns där i fel tid av ditt liv

§

det är så logiskt alla fattar utom du

vad är det för skillnad på finnar och pormaskar? ja, inte fan vet jag men nån sort av dom härjar vilt i min panna just nu och orsaker mig bara lidande. pappa kommer alltid med sitt klassiska skämt: "har du en finne? då får du inte skjutsa på cykel höhö", vilket inte alltid uppskattas lika mycket. jag ligger just nu och försöker prova alla möjliga huskurer för att få ner dess rodnad en aning. blir tokig! varför kan inte min kropp bara inse att jag faktiskt fyller 20 om några månader och lämnar den jobbiga tonårstiden, och där finnar är inkluderat, bakom mig.

för övrigt sitter jag och är lite avundsjuk på min vän Amanda som får fira in år 2012 in the big apple, NYC, New fucking York! men jag ska verkligen inte klaga, jag ska nämligen fira i Odensala. vilket alla vet är typ Märstas motsvarighet till Las Vegas iallafall, och det är ju inte dåligt! vi ska nog gambla en hel del imorgonkväll. eller vad säger ni tjejer? jajjemen, trerätters, vin, spel, dans och slutligen champagne på tolvslaget. hur bra? tamefan, årets sista dag imorgon. kan ni fatta det?
hur mycket jag önskar att mitt hår var mörkt och nyfärgat nu, ja den diskussionen kan vi ta en annan gång. men varför ska man klaga när man har sköjnaste utväxten på halva håret? jag menar, två färger i en. hur bra?
jag är egentligen tvärt emot speedad just nu, och borde sova. men jag behöver något annat att tänka på än vad som just nu försiggår i mitt huvud så därför gör jag det jag gör bäst. skriver om helt random saker. för ja, lite random är jag ju faktiskt.

peace out dudes, and big love to you all!
imorgon jag komma vara normal igen

finaste


känner bara för att kvällen till ära nämna två otroligt betydelsefulla personer i mitt liv...

tjejer, tjejer, tjejer. tänk vad vi har kommit varandra nära. och jag är så glad att vi faktiskt har gjort det, och för att jag har er. när vi är på topp har vi så himla roligt och kan skratta tills man får ont i magen. tänk alla timmar vi dansat till Ivanhoe (nu kallad Poppern), alla diskussioner, alla skrattanfall, alla bussresor, alla "coop-besök", alla sjukt roliga (och bra) imitationer, alla träningar och matcher vi gått igenom. hur vi varit där för varandra och lyssnat, både vid negativa och positiva åsikter och ditten och datten. tänk så mysigt vi haft det vid våra julbak, och filmmys. eller kommer ni ihåg när vi åkte pulka tillsammans med de andra i Burebacken? jisses.. med er kan jag bli fem år igen, och det är inget konstigt med det alls.

när jag kommer till träningen är det er jag längtar efter att få träffa. era leenden, kramar och dåliga kommentarer. tillsammans har vi bildat ett grymt bra team. den långa och ståtliga av oss som, trots att hon är blond, nog är den smarta av oss i hemlighet. en person med ett otroligt stort hjärta och ett skratt som inte kan få någon själ att inte le. den starka av oss, som tar alla i bänkpress med stor marginal och vars ansiktsminer kan få mig att skratta tills jag kissar på mig. när hon kommer med hennes bamsekramar blir man glad i hela kroppen. sen har vi den lilla av oss som trivs bra med att vara den lilla hackkycklingen, för jag vet att de andra två tycker om mig ändå.
jag kanske är dålig på att säga hur mycket jag tycker om er,
men ibland när jag är ifrån er alltför länge. då är det nåt som saknas, och det känns tomt.
för mig betyder ni massor, mina finaste tjejer.
frasse <3 bella

filosoferar

jag känner mig vuxen. sitter och tittar på nyhetsmorgon and I like it. även igår på gymmet var det gomorron sverige på teven. inte för att jag hade något val, kände inte direkt för att gå fram och byta kanal inför alla pensionärer (ja, det var jag och pensionärerna igår). men jag kände att nyheter är bra! man måste faktiskt hänga med lite i världen. sen att det är nyheter varje halvtimme kan ju vara lite drygt, ibland.

bara några få dagar kvar av 2011. hur galet? men vilket bra år det har varit för mig. eller iallafall om man jämför med de senaste åren. visserligen har man mått upp och ner, men faktiskt mest upp iår. speciellt det första halvåret var överlägset, sista terminen som student. alla ni som inte varit med om studentlivet ännu, njuut av det när det kommer! det här andra halvåret har varit något helt nytt för mig. jag har börjat jobba, för att tjäna mina egna pengar. det är riktigt skönt, trots att jag ännu inte riktigt har vant mig vid tanken. kan inte fatta att det har gått ett halvår sen jag lämnade arlandagymnasiet.
2012... för mig innebär det nya äventyr, med betoning på äventyr. det ska bli så kul, och jag ser fram emot att göra det här året till ett ännu bättre än föregående. nu jävlar!

var är du nu?

vill bara säga GOD JUL till dig.
detta blev min första jul utan dig, min arne.
önskar du kunde varit här,

min julafton i bilder

hade en helbra julafton, som dessvärre gick alldeles för fort. fick iallafall träffa alla jag vill träffa på julafton, vilket är precis som det ska vara. grötbrunsch på morgonen, fika hos farmor och farfar, soffmys framför Kalle Anka, spelkväll, god julmiddag med familjen och julklappsutdelning. hur bra som helst. men vips så var ju dagen borta, och hela julhelgen den med. jag skulle göra vad som helst just nu, för att spola tillbaka tiden - låta det vara 23 december, köket är fullt av julstök och julmusik, och få göra om allt igen. men det är ju jul om ett år igen.


mina julklappar

jag fick underbart fina julklappar som jag är väldigt tacksam över. tänkte visa några av dom:
en ny digitalkamera. det jag märkt av den hittils verkar den riktigt bra. perfekt inför resan!
en backpackerryggsäck. hur bra som helst! men när jag öppnade paketet så rös jag i stort sätt genom hela kroppen. det här är verkligen på riktigt ...


en underbar jumpsuit och mysiga tofflor som jag numera bor i
en ny plånbok och två fina elvisskålar
flera bra böcker som jag ser fram emot att få borra mig igenom
sen fick jag även pengar, ett första hjälpen-kit, småsaker som är bra att ha med sig, face-och bodyscrub, korta springbyxor och träningströjor, strumpor, rakhyvlar och ett superbra mobilskal för både telefonen och skärmen.
tack så mycket för allting!

så var årets julafton slut den med

hade ni en bra julafton allesammans? det hoppas jag verkligen. det hade även jag, som vanligt. julen är en av höjdpunkterna på året. jag vaknade med ett pirr i magen på julaftonsmorgonen. det har jag inte gjort på flera år, vet inte vad som var annorlunda iår. för mig är inte julklapparna de viktigaste längre, utan det är gemenskapen man får ha med släkten och familjen. hur som helst så vaknade jag av mig själv och gick ner och mötte mamma som stod vid spisen och kokade massvis med smaskig tomtegröt. kl. 8.45 tog vi alla en paus i det vi gjorde och satte oss och tittade på sista avsnittet av julkalendern. jag blev nästan rörd av hur det slutade, och jag måste säga att även om jag snart är 20 år så tycker jag att årets julkalender har varit riktigt sevärd. vad tycker ni?
vår julafton fortsatte iallafall sen med ett besök hos Arne för att önska God Jul. saknar dig. Sen åkte vi hem, fixade färdigt allt och klockan elva kom våra gäster. Mormor, Per, Helen, Madde, Johan och Tilde. det blev en grötbrunsch, med goda smörgåsar och även lite fika på det. mycket gott och väldigt trevligt!
jisses, nu skriver jag värsta novellen igen. jag tror jag avslutar här, så fortsätter jag senare. och lägger då förhoppningsvis även in lite bilder på dagen i helhet. de ligger nämligen på min systers kamera. kanske även lägger upp bilder på mina underbara julklappar, hur fina som helst!
hörs sen!

23 december

dan före dopparedan...
kan ni fatta det? jag kan det knappt. men det känns väldigt mysigt. dagen på jobbet har rullat på med mysfaktor 11. halv 8 började jag och två av mina kollegor. vanligtvis äter vi och barnen frukost vid den tiden. men denna dag fick många barn välförtjänt sovmorgon, så vi tre hade lite mysig jul-fröken-frukost ensamna. till slut kom några av våra fina sötnosar, och de blev totalt 9 stycken idag. (av typ totalt 54). det märks att det är jul.
när jag satt och lekte lite med max och "saorerna" (hmm..dinosaurerna), så insåg jag att jag satt och tittade på honom och försökte lyssna på när han pratade med mig (ni ska höra honom, han babblar dagarna i ända om allt mellan himmel och jord. för övrigt är han drygt 2 år och man kanske därför inte förstår riktigt aaallt han säger). jag kunde inte sluta le åt honom och jag insåg att jag verkligen älskar mitt jobb. och hur ska jag kunna lämna mina älsklingar när tiden är inne för det? jag fick lite ont i magen när jag tänkte på det. men en positiv nyhet är att jag har fått förlängt vikariat januari ut än så länge. känns bra att det inte tar slut riktigt än, så jag är himla glad.
ni förgyller mina dagar ibland

efter jobbet fortsatte min dag med ett träningspass på SATS, och sen var det bara dags med alla julbestyr som skulle göras innan den stora dagen. det har betytt bakning av julgodis, - vad sägs om daimtryffel, rocky roads, fransk nougat eller nougatcrisp? - inslagning av de sista julklapparna, fastklistrade framför julkalendern och även en julgran som nu är klädd. mysigt och hetsigt har det varit. precis som vanligt... nästan. för det här var första året nånsin som jag inte träffat min bror på dan före dopparedan. men för att citera min syster: "jessica, det är såhär det blir när man blir äldre". jag måste bara lära mig att leva med det.

GOD JUL PÅ ER ALLA,
HOPPAS NI ALLA FÅR EN UNDERBAR DAG MED ERA NÄRA OCH KÄRA

jävla fot

kan ju säga att dagen inte riktigt började som jag tänkt mig. istället för att förbereda mig till jobbet som vanligt, så haltar jag ner till nedervåningen och var påväg att göra mig iordning, men hamnade istället i soffan med foten i höglänge och kallsvettning utan dess like. ont i foten har jag kan jag säga, och jag hoppas innerligt att jag blev likblek över detta så att det inte är magsjuka på gång. det skulle ju passa sig fint såhär 4 dagar innan julafton. great. jag kanske ska berätta varför jag blivit halta lotta. stukade nämligen foten igår på träningen (självklart det absolut sista som hände - nej men vi andra kan ju ta och köra lite fas1-kontringar. aldrig bra att göra spontana grejer i slutet på träningen)

så min dag, och egentligen vecka också som det känns nu, känns oroande oplanerad. ligger just nu och tittar på a walk to remember och hoppas lite smått på att den här dagen löser sig iallafall. kan förhoppningsvid knalla runt lite senare och försöka mig på de ärenden jag faktiskt måste göra.


blir tokig på alla dessa tankar och funderingar om hur det kan ha varit. om jag hade spelat mina kort rätt, om jag hade tänkt på någon annan än mig själv. men ibland måste saker och ting ske på fel sätt för att man ska få en uppfattning på vad som verkligen hände.

ett mysigt avslut på en himla bra helg


du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut.
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut.


julbord it is

kan ju säga att jag hittils har haft helt grymma 24 timmar. det började igår när jag mötte upp annsen och brallan efter jobbet för att handla lite på Coopan. resten av dagen spenderade vi hemma hos mig med julbak och mys. en dag med julbak är inte en dag med julbak om det inte är någon som blir arg... och oftast är det jag hihi. men det löste sig till slut det med och efter några timmar hade vi lussebullar, mozartkulor, polkagodisar och chocolate chip cookies färdiga. resten av kvällen var bara helbra när vi mysade upp oss i en trång soffa och tittade på "Sveriges hjältar". tack för era härliga skratt!

imorse gick jag upp tidigare än mina kompanjoner (självklart, det är ju malin och anna jag pratar om...) och hann kolla på julkalendern, träna OCH fixa frukost på sängen till dem innan de valde att stiga upp ur de sköna sängarna hihi. mysfaktor 111, trots att regnet öste ner utanför fönstret.
helt plötsligt var det dags för att åka och träffa mina andra två fina tjejer, i form av frasse och bella. jag och bells köpte pepparkakshus, och sen var vi igång! heeeeelt överlägsna var vi, och det blev faktiskt tre mycket sköna resultat. och en förmiddag med världens bästa frace & bells tackar jag aldrig nej till. om ni bara visste hur mycket jag tycker om er!
nu är klänningen på, armbandet är knäppt och håret är fixat. snart bär det av till Särsta Wärdshus, för att
äta lite god julmat. ska bli mumsigt, och alltid lika mysigt att få spendera tid med sin familj.

känsloladdad dag

vilken dag! den började med ett uppvaknade från en liknande dröm för andra natten i rad. vad gör du i mina drömmar? du ska inte ens vara i närheten av mina tankar. det var omedvetet en mindre bra start på dagen då alla möjliga tankar började flyga runt när jag var påväg till jobbet. tur som jag har så möter jag självklart en bunt med underbara ungar så fort jag öppnar dörren på jobbet och mina tankar är som bortblåsta. dagen till ära var det ju såklart Lucia, och senare på eftermiddagen var det dags för småttingarnas fina luciatåg.
jag gillar inte att lägga upp bilder på mina bebisar, men här får ni iallafall ett smakprov på hur söta och duktiga de var idag. jag rös när de sjöng "tänd ett ljus", och alla föräldrar i publiken tände varsitt tomtebloss. riktigt fint var det, och det passade perfekt. efteråt var det mingel och fika. jag kände mig lite lost bland alla föräldrar, men det ordnade upp sig det med. det finaste var att styrelsen tackade av en av förskolelärarna som slutade idag och även gav alla fröknar en julklapp. och vet ni vad? lilla jag fick också en julklapp... jag blev faktiskt rörd, och jätteglad! det innehåll ett presentkort på spa. massage och ett kur-bad med massa smått och gott. tack så mycket! sen var det så att vi var tvungen att säga hejdå till Matte, vår enda kille på jobbet, som slutade idag för att flytta upp till Umeå med sin fästmö som även är blivande mamma. även det blev känsloladdat, till och med för mig som bara känt honom i några månader. lycka till grabben!

inte nog med det så kom jag till träningen och även där vimlade det av känslor.
jag tog mig iallafall ut på en egen långspringtur. riktigt skönt (när det inte blåste storm)
och tittade sen när DIV1-laget vann över Linköping. Kul bussresa hem för dom tjejerna... NOT.


söndagkväll

ännu en söndagkväll i slåsta. den här dagen har bestått av halsont, huvudvärk och allmän dålig-vecka-i-månaden-mående. så därför kurerade jag mig i form av att åka till Herresta Lada och fika med päronen och två av deras vänner. det var lite mysigt sådär på söndagförmiddagen. efter det skulle jag åkt och träna egentligen, men kände att det inte var rätt dag idag. så det blev ingen handboll alls, eftersom jag även valde att stanna hemma från herrmatchen. nuförtiden är det inte ett så svårt val. tidigare var det en självklarhet att se skånelas herrlag spela, men nu är enda anledningen att jag tvekar att stanna hemma för att jag går miste om att träffa många trevliga människor. men idag fick jag istället mycket gjort hemma, när jag i stort sätt gjorde klart mitt julklappsalbum. nu är det bara dags att finslipa. skriva lite fina saker osv osv.
i helgen som kommer blir det nog mycket julbak.
ska bli riktigt mysigt, och obligatoriskt med lite julmusik såklart.

älskade vän

avslutade min lördag på bästa sätt hos den finaste. skratt, tårar och massvis med prat. välbehövligt och underbart. tjejen med det största och varmaste hjärtat jag vet.
tack för att du finns, tack för att du sprudlar av trygghet och glädje.
jag älskar dig

lördagsmatch i norr

har precis ätit min första skinkmacka, och inte det var inte liiiite gott. min planering för dagen är att;
- åka buss i ett par timmar
- frysa lite extra på obligatorisk promenad i Avesta
- spela match
- äta risifrutti,
- åka hem till odensala igen
- äta mat
- göra klart mitt julklappsalbum i det stora hela

med andra ord så blev min lördag ganska snabbt en dag lite ofylld med nödvändiga saker som jag behöver och vill göra. inte riktigt vad jag ville ha på min agenda just nu. men det positiva är att jag får med min käraste vän frida upp till Avesta för att kasta lite boll, och sen också att Elise erbjöd skjuts hem direkt efter matchen istället för att man skulle behöva sitta kvar och titta på killarnas match för att SEN äntligen få åka hem. några timmar för mycket uppe i norrland helt enkelt. så det tackar jag för underbara du! har därför ingen riktig aning om när jag kommer hem ikväll, och skulle mer än gärna vilja umgås med lite vänner en lördagkväll som denna, men det kanske passar riktigt bra att få klart albumet äntligen? så det ska jag försöka med.
mitt rum ser ut som ett bombnedslag just nu, och jag har även portat mina föräldrar från det.
jag längtar tills albumet är klart, jag får slå in det och till sist äntligen kan julstäda och göra fint i mitt rum.
dags att lägga på ett kol nu jessan!

årets första julbord

inatt var det värsta natten på extremt länge. vaknade av att det var storm ute, och tankar att "nu jävlar åker taket av". jag var livrädd kan jag meddela, och trodde helt allvarligt att en tornado var påväg. jag var tillochmed så nära på att gå in och lägga mig hos mamma och pappa. men jag vaknade till slut sen igen, och började tänka klart.
dagen fortsatte inte jättebra, men kvällen var desto bättre. åkte med jobbet till steninge slott, där vi fick gå på julmarknad, se på glasblåsning och äta julbord. så otroligt gott!! som jag längtat efter julmat, och jag blev verkligen inte besviken. det var riktigt värt, och vi hade jättetrevligt! dessutom gjorde jag en liten glastomte, när jag fick prova på "glasblåsning". (jag blåste inte, utan vi använde andra tekniker.) och imorgon får jag åka och hämta min lilla tomte hihi.
där har vi min berömda "koncentrations-tunga"


en mycket trevlig och lyckad eftermiddag/kväll med kollegorna. nu ska jag om nån minut se vem som står som vinnare i idol. kan bli vem som helst måste jag säga faktiskt.

mina drömmar

det är onsdag. och jag har precis fått höra att det är min bloggdag, ja när jag tänker efter så kanske det faktiskt är det? idag har jag jobbat och tränat. blev faktiskt lite småglad över att det föll lite snö idag, för julkänslan kommer lättare till mig då, så det gör jag tummen upp för.
menmen det här inlägget var tänkt som ett litet tema idag. eller jag visste helt enkelt vad jag ville skriva om. mina drömmar. vad är det jag vill göra egentligen?
jag kan säga att det inte finns något riktigt svar på den frågan. för jag vill så mycket med mitt liv. på så sätt var allt så mycket lättare när man gick i skolan, för då visste man vad som skulle ske om dagarna. man hade sina rutiner, och man visste vad man skulle göra under ett visst antal år framåt. men nu är den tiden förbi, och det är dags att stå på egna ben. eller det har varit så ett tag nu, närmare bestämt i typ ett halvår (tiden går läskigt fort). men det är klart att tankarna om framtiden snurrar runt i mitt huvud dagligen.

för det första vill jag bara säga att jag beundrar alla er. alla ni som lämnar era liv här hemma och drar för en tid, till ett annat land. ett annat liv. som har det där modet, att släppa allt. släppa tryggheten här hemma, vågar ta steget och göra nåt annorlunda. något speciellt, för eran egen skull. jullan, min bullan. som lämnade allt vad trygghet heter i form av gymnasiet, vänner, föräldrar, handbollen... och åker till USA för att se något annat. göra något annat, leva någon annanstans. jag ser hur det har fått dig attt växa som person. hur det var något av det bästa du har gjort, och som du förmodligen aldrig ångrar. amanda, som för tillfället är i USA och jobbar som au pair. jag ser att det redan påverkat dig som person, du har redan förklarat att det har förändrat dig till det bättre. sebastian, tobbe. ni som lämnar sverige, för att ta chansen att lyckas i eran sport. i ett annat land, en annan kontinent. jag beundrar alla er, ni anar inte hur mycket. för jag är så sugen på att göra något liknande. för mig själv, växa som person. se världen! men jag är för feg, det tror jag verkligen att jag är. jag är för bekväm, och vet inte om jag skulle våga ta steget att göra något sådant.

även om jag inte är påväg att flytta till ett annat land, så är jag en bit på väg att göra något som jag drömt om länge. som ni alla säkert vet så ska jag och två av mina absolut bästa vänner ta en tripp om några månader och verkligen se världen. vi ska bli starstrucked i Los Angeles, njuta av naturen i Nya Zeeland, fascineras av de okända på Australien och steka på Bali. det ska bli hur underbart som helst! och kul att äntligen få pricka av något på min "drömlista". 20 mars bär det av. 20 mars, då jävlar är det dags!

förutom detta finns det mycket annat jag vill göra.

- jag vill åka till afrika och fota.

- jag vill bila genom stora delar av USA

- jag vill även se vårt kära avlånga land Sverige

- jag vill njuta av sevärdheterna i Europa


dessutom vill jag självklart skaffa mig en bra utbildning och ett bra jobb som jag trivs med. just nu står det högst på listan att bli stamningslogoped eller dietist. det gäller isåfall att plugga i 3-4 år, vilket känns rätt tungt, men det får det nog vara värt. i och med plugget vill jag nog flytta någonstans, helst till göteborg eller lund. de är städer jag skulle kunna tänka mig bo i, verkar jättemysigt! och jag säger det här och nu, jag vill inte på något sätt tappa det jag isåfall skulle ha kvar här hemma. det är viktigt för mig, mina vänner och min familj. när jag sen är utbildad vill jag som sagt ha ett jobb jag trivs med, jag vill träffa någon jag ska spendera mitt liv med och jag vill skriva böcker på fritiden. som en hobby. japp... nu blir det här inlägget alldeles för långt. (förlååååååååt) så det är mina drömmar lite snabbt. vad tror ni? tror ni något kommer uppfyllas?

 

 


myskväll

en riktig mysig söndagkväll framför nya programmet "Slaget om Sverige" med invigning av nya fina tekoppen. rykande varmt te passar perfekt en kväll som denna. hoppas ni också har det toppen!

andra advent

nämen halloooooooj, vilken soft helg det har varit hittils!
den började i fredagskväll efter en tröttsam arbetsvecka. det blev bowling med massa fina vänner i Sollentuna. så himla kul att träffa några av dem som jag inte träffat sen... forever typ. och såklart de andra som jag alltid trivs med att träffa. tyvärr måste jag säga att jag totalt glömmer bort hur dålig jag egentligen är på bowling... varje gång. men jag fick in några strikar, och jag var iallafall inte sämre än viktor... hihi.

efter det tog vi vårt pick och pack och drog till fruttis som tillsammans med turid öppnade sitt hus för oss. det blev lite chill i soffan framför diverse program innan vi drog vidare till KC. här fick jag äntligen dansa av mig litegrann, och det blev en rolig kväll med alla inblandade.

lördagen vaknade jag upp och tog mitt ansvar som 19-åring och tittade på julkalendern. mycket mysigt, ge mig bara lite vitt på marken så BAM är julkänslan på topp. dagen fortsatte med syrran med ett zumbapass och sen julhandling. riktigt PW-effektiva var vi måste jag säga, hej va det gick undan! nu har jag i stort sätt bara en julklapp kvar att handla, och det ska göras idag. hur skönt?


på kvällen kom this chic hem till mig för lite trevligt lördagssällskap. det blev häng med mina päron, fix med bloggen och självklart lite så mycket bättre-mys. mycket bra avslut på en helbra dag. förlåt för det extremt långa inlägget om något egentligen helt ovärt. hur kommer det sig att man ska berätta för allmänheten vad man gör? haha, det är en fråga jag fortfarande ställer mig och ändå fortsätter jag. well, that's me - i'm a blogger.

trevlig advent på er alla!

sick of it

idag hände nåt på jobbet. det var ett händelseförlopp som blev rätt jobbigt faktiskt.


hur som helst så gick jag in på en annan avdelning idag under lunchen, en avdelning med de större barnen. runt 3-4åringar. jag blev tillfrågad om jag ville läsa högt för dem efter lunchen, och självkla
rt blev jag nervös men precis som i skolan, så gör jag det ändå för det är bra träning och man blir stärkt. jag börjar läsa för dem och dom sitter runt mig med massa filtar och myser ner sig. jag hör hur de fnissar och skrattar och till slut avbryter jag mig själv och frågar:


- vad är det ni skrattar åt? de barnen som skrattar fortsätter att göra det.
- men det är ju dig dom skrattar åt, säger en annan liten flicka.
jag sväljer och frågar varför de skrattar, men jag egentligen vet svaret.
- för att du pratar såhär... (killen som säger det börjar härma mig)


jag försöker då förklara för dem så enkelt jag kan hur det ligger till, med gråten i halsen. barn är ärliga. ibland för ärliga. trots att det bara var barn som skrattade åt mig så blev jag så ledsen. visserligen har jag haft det lite jobbigt på senaste tiden. har inte vågat prata som förut, att presentera mig har gått galet och ja... självförtroendet har inte varit på topp helt enkelt. när detta hände så var det svårt att hålla tårarna borta. gud va jag hatar det här. och jag vet vad ni tänker... "jag har typ aldrig hört dig stamma". nej, men som jag sagt så många gånger. min stamning är rätt "dold" och är riktigt jobbig för mig, mest inombords kanske. hur som helst så fick detta mig att inse att jag inte ska skämmas över mig själv. eller jag har inte insett det, men folk på jobbet försökte få mig att försöka förstå det. och jag ska ändra på mig, jag ska våga prata även fast jag känner att det kommer gå åt skogen. det får det helt enkelt göra. det får ta sin tid, jag måste verkligen lära mig att leva med det här. jag kommer trots allt ha det hela livet.



godmorgon

min vecka började strålande, och jag kände mig ovanligt glad. anledningen var både det ena och det andra, mest det andra hihi. sen dess har jag hunnit med en del. fått ett utbrott (när bägaren rinner över är det svårt att hålla det inne), tränat, jobbat... ja jag har väl inte gjort så mycket mer? jooo jag har taggat till bruce springsteen, men det blidde nog inget av det heller tyvärr. varför ska han vara så jävla poppis för?!

igår var en riktigt bra dag. började dagen pigg och glad (eller ja, så pigg man kan vara när klockan ringer den tiden på dygnet) på sats, åkte sen vidare och hade en riktigt rolig dag på jobbet. sen var det dags för en efterlängtad kväll i Kista. lite komplikationer uppstod och så blev vi bara tre. men två M är bättre än ingenting. vi åt extremt god mat och tittade på In Time. riktigt bra film måste jag säga. och jag ska inte ljuga och säga att den inte fick en att tänka en extra tanke. vad gör man med sin tid egentligen?
två fina tjejer

idag är det torsdag. inte riktigt min favoritdag. men en dag närmare helgen, vilket alltid är trevligt.
puss på er alla och ha en bra dag!

RSS 2.0