handbollshelg

något hände idag som fick mig att känna mig riktigt glad och uppskattad. idag hade jag glädjen att få spela med en extremt bra handbollsspelare som jag ser upp till riktigt mycket faktiskt. hon tränar inte alls på så hög nivå som hon gjorde för x antal år sen, men ändå kommer hon in och spelar match då och då, och levererar alltid. hur som helst så gav astrid nilsson mig orden:

"vet du vad jessica? jag tänkte på dig häromdagen. jag satt och kollade på damhandboll på TV, och det var en sekvens där jag sa för mig själv "fan, tänk om jessica skulle kunna våga så mycket". du är så sjukt jävla duktig, du måste verkligen bara komma över den där spärren och våga ta för dig"

jag kände mig först och främst hedrad att hon ens tänkte på lilla mig när hon satt och tittade på handboll. men sen är det oerhört skönt för mig att få såna här ord, känna mig uppskattad och ta till mig av sånt här just av en så rutinerad person som asse. hur som helst så tror jag nog att det kan ha lyft mitt huvud en aning, och idag var det riktigt kul att spela handboll. visserligen gjorde jag bara två mål, men jag kände att jag gjorde nytta på planen idag och det är en helt underbar känsla som jag skulle behöva känna oftare för att hitta den där enorma glädjen igen. dessutom efter matchen fick jag en kram och ett "va duktig du var" av en mycket fin och nära vän, som mötte mig över sargen vid planen. det gjorde min dag lite ännu mer.

imorgon är det match ännu en gång. bara att återhämta sig på bästa sätt och sen köra igen.


fredag!!

det är helt sjukt. jag kan inte fatta att det var;
mer än en vecka sen jag var ledig i två dagar,
det var fyra dagar sen anna fyllde 19 år,
det var fem dagar sen jag spelade senaste matchen,
och att det har gått en hel jobbvecka redan!

det känns verkligen som att allt detta hände igår, eller högst i förrigår. vart tar dagarna vägen? visserligen är det rätt skönt, för med det här vädret vill man ju nästan bara sova bort dagarna eller hur? sen har man ju en hel del att längta till... julen, nyår, 2012, mars nästa år, osv osv...
för övrigt så är jag glad att det är fredag, och dessutom löning på det. (igår var jag mindre glad, åkte hemifrån 06.15 och kom hem 21.30... inte heeelt okej) men hur som helst så satt det fint på kontot och nyss satte jag över hela på sparkontot, så vi kan betala färdigt resan när de har kommit in. annars så känns det rätt bra med tanke på julklappar som ska inhandlas. självklart är det lite jobbigt med pengar, med tanke på att det har och kommer gå åt rätt mycket.men jag vet i stort sätt vad jag ska ge till alla, och de håller sig nog inom en helt okej budget. och tänk va skönt att ha klart julklapparna redan nu eller om en vecka? hur skönt som helst kan jag meddela. så sen kan jag bara njuta av diverse julmarknader, julbak, julbord som ska avverkas. hur mysigt som helst ska det bli med jul tycker jag, och jag ska njuta extra nu i helgen då det är dags för första advent och det ska bakas lussekatter!
ikväll blir det myskväll med mallanbrallan och annsensvansen.
det är helt absurt att jag knappt har en bild på oss tre tillsammans, med tanke på att vi gjort så mycket PLUS att vi spenderar i stort sätt varje fredagkväll tillsammans... det ska vi därför ändra kvällen till ära.
ps. ni är bäst. ds.

trött chey

onsdag. kära onsdag. vilken trött jävla dag det har varit ...
tanken var att jag skulle upp imorse och åka till SATS innan jobbet. dessvärre kände jag redan igårkväll att kroppen sa ifrån. så smart som jag var så ställde jag om klockan när den ringde halv sex imorse. det var nog bra för en gångs skull, ibland måste jag nog lyssna på kroppen. hela dagen har jag varit mör och trött, så det var nog skönt med en dags vila. framöver måste jag nog lägga upp träningen lite mer efter hur många matcher jag har på helgen osv osv. men det kommer det med. för övrigt har vi alla varit trötta på jobbet idag. det här vädret ... det är ju lite deprimerande lixom. det känns som att det aldrig blir ljust. klart man är trött då.

det är så mycket jag vill hinna med på dessa lediga timmar på onsdagkvällar. jag vill träffa vänner, för tillfället vill jag fixa med familjens julklapp, jag vill läsa min bok och framför allt vill jag nog hinna ta det lugnt i soffan också. ikväll har jag hunnit med en del. jag är på god väg med albumet, trots att det är mycket kvar. har även hunnit äta middag med mina föräldrar, vilket jag inte gör varje dag, och ska nu lägga mig i soffan och läsa en bok innan grey's anatomy. det är synd att dessa kvällar är så korta, för det är så skönt att få komma hem och ta det lugnt efter jobbet.
har gått igenom så grymt många kort på min familj,
va roligt det är! och så mycket vi har förändrats genom åren.
här är jag och min bror. en helt fantastisk människa om ni frågar mig

fin kväll

vilken härlig kväll det var igår. det blev att fira bästa vän med god mat och många fina och efterlängtade vänner. det bjöd på mycket goda pajer som jag och annsen stått och fixat med dagen innan. skulle ha kunnat äta hur mycket som helst! det blev iallafall en lyckat kväll, och det fortsatte i ÖL-spelet och "jag har aldrig"-tappning, där mói kvällen till ära var dealer och domare. för ja, sen fortsatte kvällen för de flesta av tjejerna i stan på nån fancy klubb med massa dans, och jag åkte hem till ett tomt hus och somnade fridfullt. det var faktiskt ganska skönt, och hur sugen jag än var på ett glas vin så hade jag extremt roligt med att dricka min lättdryck äpple också.

ja, jag älskar att träna

onsdag. vilket för min del betyder långhelg denna vecka. känns riktigt skönt! samtidigt som det är lite surt att missa två hela dagar med massa jobbtimmar, men ibland får man faktiskt bara ta och njuta av ledighet också. och som jag ska njuta! ... typ. jag har en hel del att göra, men ska bli skönt som sagt att äntligen få ta sig tid att göra det.
nu ikväll var jag på SATS med min kära vän jullan. det blidde ett rätt kort träningspass, men jag tog ut mig en hel del så det är ju huvudsaken. besöket på gymmet slutade hur som helst att jag blev medlem där. jisses... vad har jag gett mig in på? nej men det känns faktiskt riktigt bra! det enda jag är nojjig över är att det kostar en hel del pengar, speciellt nu för tillfället då julen börjar närma sig och en resa kommer närmre och närmre då ett sträng budget borde vara det enda rätta. men jag tror det kommer bli värt dessa kronor, så det var nog ett bra val av mói.
ja tro det eller ej, men man ska ju faktiskt klämma sig i en bikini åter igen om bara några månader.


grattis finaste mormor <3

det är inte varje måndagkväll man blir bjuden på en trerättersmiddag... herregud vilken god mat. mormor fyller idag 85 år, och vår fina lilla nära släkt åkte därför till farbror blå i Sigtuna för att fira henne. en jättemysig resturang jag verkligen kan rekommendera. riktigt god mat var det dessutom! jag, den köttmänniska som jag är, valde faktiskt att ta röding kvällen till ära. HUR GOTT SOM HELST! och huvudpersonen mormor var glad och det var det som var hela syftet med kvällen. en mycket lyckad kväll tycker jag!
resten av kvällen har jag försökt fixat lite med julklappen jag funderar på att ge min familj. suck... har försökt skicka efter bilder nu, och det blir ju lite pengar ändå. vad har jag gett mig in på egentligen? jag vet vilket himla jobb det blir av att göra ett fotoalbum. men kanske är det det som är meningen? att man visar hur mycket kärlek man lagt ner på det. jag ska passa på att fixa det mesta nu i helgen då jag är ensam hemma. annars är det rätt svårt med en mamma som springer in och ut ur rummet stup i kvarten hihi. nu ska jag nog göra mig iordning för sängen, min plan är att vara på SATS klockan 6 imorgon bitti. hua...

fars dag

godmorgon.
fars dag och allt... har ni grattat pappsen? min pappa ska iallafall få lite tårta och presenter ikväll när även mina syskon kommer hem på middag. jag har fixat en tavla till honom, som Sanna hjälpte mig att fixa igår. det är en förstoring på hans bortgångne bror. den blev verkligen jättefin, tack för hjälpen! jag tror att han blir riktigt glad av den också. hans bror har varit död i ... 28 år iår, så jag fick tyvärr aldrig träffa honom. men med tanke på bilden och alla andra bilder jag sett av honom så kan jag meddela att pappa och han är enormt lika. så det tror jag blir lyckat att ge honom. han ska dessutom få Zlatans bok och strumpor.
jag älskar dig min paps,

igår blev det tyvärr en förlust på matchen. jag har no comments om matchen, men jag var så arg på mig själv efteråt. i mina ögon så ska personer som kommer ner från A-laget vara de som har lite mer erfarenhet och det ska synas. men det känns verkligen inte som att jag var med i den kategorin... visserligen spelade jag M9, vilket jag inte gjort på flera år. men jag är trött på den här känslan att jag inte lyckas när jag är ute på banan. det tar på rätt mycket på krafterna, på många sätt. trött på det helt enkelt.

resterande kväll käkade jag god mat med päronen, skrev klart min novell och ... oj, det där låter kanske lite konstigt? men det är nämligen så att jag bestämde mig för att vara med i Sigtunabygdens novelltävling. dessvärre har jag skjutit upp det rätt länge, och helt plötsligt hade jag bara en vecka på mig. så igårkväll skrev jag klart den och skickade in den. det var ganska kul, för jag älskar att skriva. men sen man slutade skolan får man ju aldrig riktigt någon anledning att göra det. så nu tog jag chansen! sen blev det en spontan myskväll hos bästa sanna, och hon gjorde min dag kan jag säga. skönt att bara få prata lite skit och skratta, och dricka gudomligt gott kaffe!!

nu ska jag byta om och åka till SATS och träna,
ha en bra söndag allihopa!

äntligen helg

godmorgon alla glada!
det blev en tidig morgon för mig idag, trots att det faktiskt är lördag. mina planer för dagen var att äta lite frukost, sen gå ut och gå - till kyrkogården hade jag tänkt, för att gratta arne i efterskott. sen skulle jag träffa min kära dooshbag för lite tidig lunch. men vi skrotade den idén för vi inte har blivit blessed with the gift of time, så att säga. hur som helst så hade jag helt plötsligt lite längre tid på mig att sitta i soffan, och hoppas därför på att vädret rycker upp sig en smula så att det kan bli lite roligare att ta en promenad.
hur som helst hade jag även tänkt att åka till väsby (för att jag aldrig är där annars i veckorna), men för att fixa en liten present till pappa som jag hoppas att sanna kan hjälpa mig med. och JA, jag ska träffa sanna också. alltid lika kul! sen blir det hem för att tagga inför match. idag spelar vi hemma, mot Enköping 15.15.
ikväll hade jag en traditionell idolmyskväll med bästa anna och malin. vi åt massor, som vanligt. pratade resan, som vanligt och kollade på idol, som vanligt. vi hade kul, som vanligt och jag vill ju bara säga att jag tycker om er himla mycket ska ni veta!

saknar värmen

hittade lite bortglömda sensommarbilder, och jag kan inte säga annat än de får en att sakna värmen en aning.
för burr va kallt det är ...

onsdag

så var det onsdag. igen.
jag har varit riktig seg idag. började redan imorse då jag aldrig riktigt blev pigg. hela dagen har jag varit lite som en zombie dessutom. inge bra alls! däremot passade det ju faktiskt bra att vara det just idag. för vi hade nämligen spökfest på dagis. jag hade dagen till ära piffat upp mig litegrann till en ängel (läs: jag kastade ihop en gloria igårkväll av lite ståltråd, diadem och glitter). hur som helst var alla barnen utklädda och fina. det är roligt att se hur vissa föräldrar verkligen går in för det.
det var en rolig och annorlunda förmiddag. det bjöds på saftbål, frukt och salta pinnar. sen var det vekligen fezt, och hej va vi dansade. ENBART till Eric Saade dessutom (anna, du skulle älskat det). trots detta så var dagen tyvärr väldigt seg, och jag somnade till och med på rasten.



en riktig funderare

hösten är vacker, det ska jag inte förneka. jag älskar fina, soliga höstdagar. de är trots allt väldigt bra, hur mycket man än tvivlar efter varje sommar. men det är nåt med hösten, denna depression som så många pratar om. kanske är det lite lättare att känna sig nere på hösten? hur som helst så känns det jobbigt vissa dagar. när man undrar vart allt har tagit vägen egentligen. då man vill använda sin dyrbara lediga tid till att träffa vänner så ofta som möjligt, för att man aldrig har tid annars, men samtidigt kan behöva en lugn och skön kväll i soffan. då man kan känna sig ensam i en folksamling med ett tjugotal människor. då man undrar om man verkligen valt rätt i vardagen. då facebook kryllar av "myskväll, luncher, biomys"-updates, men du vet att du inte själv har tid med sånt när de andra har det. då du inte träffat dina vänner som du är van vid att se varje dag i skolan på så länge att du tappat räkningen. då en flyttat till Skåne, då en annan du inte sett röken av förrän hon åkte på semester till USA, då flera av dina absolut närmsta har du inte träffat på skrämmande nog veckor... månader. då det har blivit en normal vana att ses en gång i månaden, max. det är just såhär det känns, och det är precis såhär snurrigt det kan kännas i huvudet. vart tog allt vägen?

det är tider som dessa man uppskattar små saker. som när småbarnen på dagis sträcker ut armarna för att komma till just dig, även fast de redan sitter i knä på någon annan. eller man får ett leende så varmt att det inte går att beskriva från dessa små varelser. eller när man kommer till hallen, och helt random stannar man upp pga av en kommentar: "jessica, du är alltid så söt". eller man sätter det där skottet, eller stoppar den där spelaren i försvar, sådär bra som man inte gjort på ett väldigt bra tag. då man känner att man faktiskt gav enormt mycket av sin energi. det är såna små saker som kan lysa upp hela ens vardag. och det gör det faktiskt.

well, jag kan kanske inte ändra mig helt trots allt.
jag gillar att känna mig trygg. och nära och kära är trots allt det viktigaste man har.
såklart det blir ett break i vardagen när man känner att man missar alldeles för mycket.
men glad är väl jag ändå. i'm still me you know.

sjukt tråkigt inlägg

Måndag: jobbade 8.15-15.30, åkte sen vidare till Gallerix för att kasta in handduken. Träning på kvällen och sen lite spontant kvällsmys med världens bästa anna lincoln.
Tisdag: jobb 8-16.30, direkt iväg på träning.
Onsdag: jobb 8-17, träningsledigt. kanske middag med frasse och bella, lite chompismys mitt i veckan.
Torsdag: jobb 8.30-16.15, direkt iväg på träning. hem och kolla criminal minds med mamsen.
Fredag: jobb 9-16 (tror jag), kanske hjälpa annsen att flytta litegranna.
Lördag: match på ett eller annat sätt. antingen hemma i borgen eller borta på lidingö, vet inte vad kvällen erbjuder? "så mycket bättre"-mys, eller nåt.
Söndag: börja min provvecka på Sats. Fars dag. fira pappsen och farfar litegrann. När ska jag hinna köpa nåt till pappsen?!

no more Gallerix ...

mycket snurrigt i huvudet just nu. men nu har jag gjort det. idag sa jag upp mig från Gallerix. jepp. klart att det känns jobbigt, men samtidigt så fanns det nog ingen annan utväg för mig. glädjen fanns inte längre, och ingenting var samma sak. så i'm no longer Gallerix-material.


jag har fortfarande jobbet på dagis som jag älskar, så det är inte fy skam just nu. men det skulle vara kul med ett extrajobb också, med tanke på att man behöver tjäna in en del kosing några månader framöver. dessutom älskade jag butiken. jag lärde mig så mycket, och det var ett steg i rätt riktning för mig att jobba på Gallerix. Dessutom har jag träffat så otroligt fina vänner där, som jag är glad att jag har. så det är tråkigt att det har blivit som det blivit, men jag är glad för tiden jag hade på Gallerix. det var roligt så länge det varade!

home again

hemma igen. det känns som att vi var där typ en dag eller nåt. men det är skönt att komma hem också faktiskt. nu väntar en ny jobb- och träningsvecka. som det ska vara helt enkelt. efter jobbet idag ska jag göra en sak som har varit på tal om länge, men nu är det dags. jag berättar inte just nu, utan det får komma i efterhand.
vi kom som sagt hem igårkväll. då åkte jag och syrran och handlade direkt. jag har bestämt mig nu för att ändra min kost. jag ska ta bort mjölken igen, för att se om min hy i ansiktet blir bättre. dessutom ska jag försöka att hitta alternativ till vitt bröd, pasta, ris och kanske även potatis. jag måste sätta mig ner och titta igenom detta. men igår började jag lite smått med att köpa soyayoughurt, och imorse åt jag även havregrynsgröt utan någon mjölk alls. vi får se hur det går, men det är ändå ett steg i rätt riktning att jag börjat ändra lite. hur som helst, när vi kom hem så ställde jag mig på crosstrainern ett tag och det var skönt att röra på sig. sen var söndagkvällen fulländad.
gammal bild, men du är så fin

direkt från lofsdalen

det känns som att det är lördag, och det är så fruktansvärt skönt. man får mentalt en extra ledig dag när man inser att det faktiskt bara är fredag. hur som helst så är vi nu uppe i härliga härjedalen och kom upp igårkväll vid elva-tiden. det var lite smådrygt att köra i mörker, men det gick ändå väldigt bra för oss att köra. och mormor verkade trivas rätt bra i baksätet hon med.

mormor ja. hon är nog riktigt lycklig över att vara här uppe. det var ett par år sen hon fick åka upp hit, och efter allt med arnes bortgång så är det nog kul för henne att komma till ett ställe hon älskar. vi har fått en del gjort idag. vädret var inte på topp, och det är väldigt lugnt här uppe. (man kan säga såhär att det inte är högsäsong för turister direkt). vi har tittat lite i Lisas Bod, som jag för övrigt älskar, och jag har redan hittat en liten julklapp till mamsen min. Lisas Bod är som en liten affär med hantverk och annat, och det finns även ett litet fik. sjukt mysigt med andra ord. jag och syrran har även bakat äppelmuffins som vi snart ska äta till lite efterrätt, och tog sen en skön promenad tillsammans. det är skönt att vara här uppe. inga riktiga måsten, och det är okej att koppla av. jag skulle gärna vilja rensa huvudet från allt man kommer komma tillbaka till där hemma, men så lätt är det tyvärr inte.



kan ju även meddela att jag och mormor utklassade syrran och pappa på europa-frågesport. sjukt värt! resten av kvällen blir lite fredagsmys framför teven. imorgon är det dags för marknad, och sen får vi se vad vi hittar på.

hoppas ni alla får en supertrevlig allhelgonaafton!


Från jobbet

Har precis haft rast. Sitter just nu på kära Norrgården och väntar på att barnen ska vakna. Michan sitter i soffan bredvid Maxen (masken) som vaknade av en förfärlig hosta. Stackars lilla!

Annars då? Idag hade jag ingen bok på rasten, så därför fick jag leka den iphonenörd man faktiskt är! Om ni undrar varför jag bloggar ett sjukt ovärt inlägg så kan jag meddela att jag är rätt uttråkad som synes. Vi har för övrigt bara 6 st barn hos oss idag, så det är mysfaktor på hög nivå!


lofsdalen över helgen

klockan är sju en torsdagsmorgon. jag har precis ätit frukost och kollar på "vakna med The Voice". idag blir det sista jobbdagen innan några dagar med ledighet. jag jobbar till kvart över fyra och tänkte sen BURNA hem för att hämta upp syrran och mormor, och sen tar vi vårt pick och pack och drar direkt till lofsdalen. tre dagars ledighet i fjällen, ska bli så skönt! även om man är hemma så kopplar man inte riktigt av på samma sätt som när man är där uppe.


så sakna mig inte för mycket, he he.

always love, hate will get you everytime

idag är en sån där dag då ögonen gärna vill hållas till stor del stängda, man helst vill ligga på spikmattan hela dagen, då låren strejkar på träningen och skriker efter stretchning som inte alls fungerar som den ska. det är en sån dag då du känner att du ätit alldeles för mycket, för att du varit allmänt sugen på den där yoghurten med flingorna. då magen egentligen säger ifrån till allt vad bröd, pasta och ris heter. du struntar helt enkelt i det och får ta konsekvenserna. det har varit en lång dag, och till råga på allt börjar du fundera på vilket misstag du gjorde som lät personen gå.
tisdagen är snart slut den med, och jag hoppas jag känner mig mer utvilad imorgon. det är ju trots allt onsdag, vilket jag älskar. förutom att det är träningsledigt så brukar dagarna efter onsdag gå som i nedförsbacke. den här veckan är det dessutom extra lyx då jag är ledig på fredag för en tripp upp till älskade lofsdalen. ska bli superskönt! dessvärre är jag ledsen över att jag inte kommer kunna vara med på en rolig halloweenfest imorgonkväll, men det är smällar man får ta. jag får helt enkelt tagga extra till nästa fest. (om jag ska vara ärlig så är jag bjuden på TRE fester på 5 dagar, och jag har tackat nej till alla... men det kommer, snart är jag tillbaka hehe)


jag är förmodligen väldigt tankspridd, snurrig och alldeles tom.
men jag tror faktiskt att jag har gjort ett av de största misstagen ever.
och dessvärre tror jag inte att det går att åtgärda.
jag må vara tankspridd som sagt, men tankarna måste ju betyda något? eller hur?

RSS 2.0